![]() |
![]() |
--pastor-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Napisałem taką oto funckję, służy ona do ładowania mi zawrtości strony, np mam adres index.php?page=kontakt - wtedy includuję się kawałek strony o nazwie kontakt.php. Problem polega na tym, że po wrzuceniu na konto www (webd.pl) skrypt nie działa. W przypadku każdej wartości ciągu $page includuje się tylko strona główna czyli main.php. Dodam, że używałem WebServa i tam wszytsko chodzi, dopiero po wrzuceniu na konto nie działa
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
słyszałeś o czymś takim jak $_POST/$_GET? jeśli tak to użyj jeśli nie to przeczytaj temat o nazwie FAQ:)
|
|
|
--pastor-- |
![]()
|
Goście ![]() |
przeczytałem ale nie wiem jak się do tego zabrać
function loadpageskrypt($page) { $page = $_POST['page']; if($page == "") { @include("includes/main.php"); } else { @include("includes/$page" . '.php'); } } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może źle Cie nakierowałem, daj cały skrypt, i dlaczego masz te @ przed include (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/ohmy.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od strony myślenia.
Pobierasz sobie zmienną przesyłaną przez POST, zmienna nazywa się page. Więc chyba jasne, że $page = $_POST['page']; musi się znaleźć na początku, przed pierwszym pojawieniem się $page. |
|
|
--pastor-- |
![]()
|
Goście ![]() |
cały problem rozwiązany, zamiast POST powinienem użyć GET - pomieszało mi się
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |