Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Ripowanie filmów z lektorem, jak?
k0b3
post 13.08.2008, 12:47:55
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam problem z filmem z kolekcji TeleŚwiat (Nagrody Akademi Filmowej), zaprasza Tomasz Raczek biggrin.gif biggrin.gif

Chciałbym sobie go zripować na .avi. Jest to film Ray (dot. Biografi jakiegoś tam geniusza muzycznegom nie ważne smile.gif )

Ripowałem już kilka razy filmy czy to na Win czy na Linuxie i nigdy nie mialem z tym problemów. Z tą płytką jednak mam. Chciałbym ją zripować z lektorem polskim, który moge wybrać przy uruchamianiu filmu. Chciałbym aby był lektor stale dołączony (scalony) do filmu.
Struktura filmu jest dziwna, w Audio_TS nic nie ma, natomiast w VideoTS jest to:

Gdy wchodze w któryś z .vob widać ze video jest zakodowane, bo klatuje, pikseluje i ścina..

Co z tym zrobić? Jak to zripować z lektorem?
Go to the top of the page
+Quote Post
tiraeth
post 13.08.2008, 13:44:25
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Faktycznie struktura jest dziwna. Spróbuj DVD Shrinkiem coś zdziałać. Powinieneś tam móc wybrać lektora z dostępnych ścieżek dźwiękowych. Jak nie, to jest tam podgląd, który się nie powinien ścinać. Potem jak już wybierzesz to możesz to co wybrałeś zapisać na dysk (Backup). Potem to już standardowo zdekodowanie i voila.
+Quote Post
sztosz
post 13.08.2008, 17:28:29
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

-----

Użyj AnyDVD, program ominie wszelkie te chore zabezpieczenia które odbierają ci twoje ustawowe prawa.

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:45