![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam adres
oraz adres
teraz w zależności od wyboru to co w adresie (konkretnie typ=hasla_p lub typ=slowa_k) zmieniał linie zapytania SQL do bazy danych
Teraz sprawdza tyko warunek else, jak zrobić aby sprawdzało oba warunki? Pozdrawiam Ten post edytował Czapla 13.08.2008, 11:35:09 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd ty taką siekane wziąłeś ?
Po pierwsze nie masz czegoś takiego jak slowa kluczowe czy hasla przedmiotowe tylko $_GET['typ'] a nie $_GET['hasla_p'] lub $_GET['slowa_k'] Po drugie jak robisz switch to robisz go z $_GET['sortuj'] bo tak masz w linku a nie z $sortuj. Co to za jakieś dziwne mieszanie ? Zrobiłeś extract($_GET) że tak możesz robić ? Popraw to co Ci narazie napisałem sądzę, że wtedy sam dasz rade rozwiązać swój problem. @edit oczywiście tyczy się to co napisałem również tego: nie $slowo tylko $_GET['slowo']! Ten post edytował golaod 13.08.2008, 11:41:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę tutaj zamieszałeś. W adresie nie masz zmiennej $_GET['hasla_p'] ani $_GET['hasla_p']. To są wartości zmiennej $_GET['typ']. Poprawiony kod wyglądać powinien chyba tak:
Dla podanych adresów tworzy następujące zapytania:
Nie zapomnij jeszcze zdefiniować zmiennych $start i $ile. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja te zmienne miałem tylko ich nie wkleiłem bo wydawalo mi się to oczwiste, anyway zaraz sprawdze
![]() i faktycznie popieprzyłem wartości dla zmiennej typ. Dzięki i Pozdrawiam Ten post edytował Czapla 14.08.2008, 09:44:00 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:29 |