![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy apacz wymaga dodatkowej konfiguracji aby htaccess chodziło poprawnie? Wywala mi ciągle Internal Server Error 500! htaccess: AuthName "Podaj haslo" AuthType Basic AuthUserFile las/.htpasswd //jaka jest prawidłowa ścieżka dla katalogu leżącego na serwerze pod windows i pod linuxem? Require valid-user htpasswd: pawel:8OytGCYCAPbS6 //haslo: mojehaslo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz nie mieć modułu do obsługi autoryzacji włączonego. Poszukaj w apache.conf
pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz nie mieć modułu do obsługi autoryzacji włączonego. Poszukaj w apache.conf Która linia za to odpowiada, znalazłem kilka ze słowem auth_ jedne zakomentowane inne nie... jak wygląda sprawa tych ścieżek, o które pytałem, może to jest przyczyną, z tego co wyczytałem trezba podać ścieżkę bezwzględną... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:29 |