![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Serwer to Apache/Windows, podłączona do niego jest kamera internetowa USB. Na serwerze tym chcę umieścić stronę, która będzie wyświetlała obraz z tej kamery? Jakie mam możliwości? (jak już będę wiedział czego szukać to zapytam googla). Z lektury tego forum jedno rozwiązanie już mam. Program, który na bieżąco zapisuje obraz z kamery do pliku, reszta to już widomo... Minusem takiego rozwiązania jest brak płynności obrazu, ale można spóbować... ktoś może polecić odpowiedni program pod windows? //Program już mam VisionGS, klatki są zrzucane w odstępnie 1 sekundy, daje to zadawalające efekty. //Mimio wszystko ciekaw jestem innych rozwiązań. Inne rozwiązanie to Flash. Niestety w tej materii nie mam doświadczenia, może ktoś robił już coś podobnego? Jak ktoś ma inne pomysły/gotowe rozwiązania to prosze się nie krępować ;-) Pozdrawiam Ten post edytował windman 12.08.2008, 21:30:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 16 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w google coś znajdziesz
![]() kiedyś uruchomiłem obraz z kamery na stronie, i pamiętam że na pewno szukałem pod hasłem 'streaming' ![]() -------------------- Freelancer - [C#, PHP, MySQL, xHTML, CSS]
michal.schweichler [at] gmail.com http://www.elance.com/s/michal_schweichler/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w google coś znajdziesz ![]() kiedyś uruchomiłem obraz z kamery na stronie, i pamiętam że na pewno szukałem pod hasłem 'streaming' ![]() No i jak to realizowałeś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Przenosze na oprogramowanie bo z php nijak ma to związek, z samym apachem też mało, to tu jedynie pasuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 06:40 |