|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
głupi problem, ale nie mogę znaleźć rozwiązania - w miejscu gdzie mam include / require wstawia mi nową linię... z tym, że nie '<br />', ale po prostu nową, pustą linię. Wszystko includuje się w porządku (zwykła klasa, bez żadnych html-owych wstawek, ani nawet echo / print). Nawet jeśli wszystko właduję zupełnie na początku pliku (przed jakimkolwiek kodem html) to i tak ładuje mi pustą, nową, wredną linię
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja miałem podobny problem z plikiem UTF 8 i sygnaturą w tym pliku, tzw. Byte Order Mark
Usuń tą sygnaturke i powinno być okej. Używam EditPlusa i mam to w Preferences -> Files, także gdybys miał problem ze swoim edytorem, to spróbuj tego ;-) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
sprawdzałem i nic.. :/ ta nowa linia dodaje się tylko i wyłącznie przy include / require (również '_once'). Przy innych funkcjach (np date()) wszystko jest ok. Ładowałem różne pliki i zawsze to samo - nowa linia.
W każdym razie dzięki! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ale może ta sygnatura jest w tych includowanych plikach?
|
|
|
|
|
|
|
|
generalnie używam notepada++, ale ściągnąłem editplusa(3.0) i wchodzę w preferences->files, ale nie znalazłem nic o "Byte Order Mark", ani o "sygnaturce". dziwnaczy problem.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
W notepad++ wchodzisz w Format:UTF 8 bez bom (miałem ten sam problem kiedyś jak zaczynałem zabawę z sesjami) Jest to pierwsza informacja którą dostaje przeglądarka - dlatego też np nie można było użyć session_start();
Daj takie kodowanie dla wszystkich plików includowanych. Na bank pomoże. -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
|
|
|
|
|
@.dex: Tylko trzeba zmienić z preserve na Always remove. Ja zazwyczaj zostawiam, jak już jest i nie sprawia problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
dzięki chłopaki! Wszystko działa
//temat można zamknąć |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:39 |