![]() |
![]() |
--poczatkujacy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, Ten skrypt ma dwie funkcje dodania nowej kategorii oraz zmiany starej na nowa. 1 funkcja działa ale druga zamiast zamiany tworzy koeljny rekord ( cały pusty) Czy kots moze mi pofpowiedziec w czym tkwi problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 8 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe potrzebnie dałeś średnik w zapytaniu na zmianę. A reszta wydaje mi się w porządku. Chociaż to wszystko takie nie poukładane.
Problem polega na tym że dodawanie rekordu wykonuje się gdy istnieje tablica $_POST, a zmiana wykonuje się gdy istnieje tablica $_POST a w niej zmienna "zmiana". Czyli teoretycznie powinny się wykonać dwa zapytania. WYkonuje się tylko jedno ponieważ w zapytaniu o zmianę jest średnik w nie właściwym miejscu. Dlaczego jest pusty dodany rekord? Ponieważ nie została przesłana żadna potrzebna zmienna. Ten post edytował Pitter 10.08.2008, 21:11:55 |
|
|
--poczatkujacy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
po usunieciu srednika dalej to samo czyli dopisuje puste ... co masz na mysli mowiac nie poukladane?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 8 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi że html jest zmieszany z php i tak na pierwszy rzut oka nie widać za co się wziąć.
Spróbuj zrobić to na funkcjach.
Działa to jak napisałem? Ten post edytował Pitter 10.08.2008, 21:22:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Zduńska Wola/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
między znacznik 'php' ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |