![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Loguje się do mojej strony za pomocą $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] niestety mam problem z wylogowywaniem. Czytałem na ten temat w sieci ale tematy są sprzed 2 lat ![]() Męczę sie z tym od ładnych paru godzin i poległem. Czy idzie jakoś poprawnie się wylogować poza zamknięciem przeglądarki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm generalnie to nie wiem nie znam sie i tylko spamuje ;-) ale try:
Kod header('WWW-Authenticate: Basic realm=""');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje spamujesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
defender, nie znasz się
![]() bełdzio ma rację, jedynym znanym mi sposobem to ponowne zapytanie o usera i hasło i wtedy użytkownik musi kliknąć anuluj, żeby się wylogować (tak samo jest zrobione w niektórych phpmyadminach) -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
defender, nie znasz się ![]() bełdzio ma rację, jedynym znanym mi sposobem to ponowne zapytanie o usera i hasło i wtedy użytkownik musi kliknąć anuluj, żeby się wylogować (tak samo jest zrobione w niektórych phpmyadminach) Nie masz racji w tym wypadku. Tu nie jest tak samo jak np w sesjach że niszczysz sesje i sprawa załatwiona czy np czyscisz ciasteczka. Może i się nie znam ale inni mają też ten sam problem co ja. Przybliże to bardziej Zrobiłem sobie w bazie czas kiedy user się zalogował i ustawione jest na 10 minut poktórych jest wylogowywany. Wylogowuje się poprzez przestawienie czasu zalogowania admina w tył i ok komunikat wylogowalo super. chce się ponownie zalogować wyskakuje okno logowania i teraz zaobserwowane przypadki: 1. wpisuje poprawny login i haslo --------------> wynik: zalogowany ![]() 2. wpisuje błędny login lub nick --------------> wynik: pokazuje się spowrotem okno logowania ![]() 3. naciskam anuluj -------------> wynik: okno logowania znika i niby wszystko wydaje się ok do czasu jeśli chcemy się zalogować. Mianowicie po wywołaniu lub odświeżeniu strony do logowania jestem automatycznie zalogowany i mam pełny dostęp. ![]() ----------------------------------- Edit Jeśli ktoś ma taki sam problem niestety nie ma rozwiązania :/ Żródło Ten post edytował d3f3nd3r 11.08.2008, 12:45:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:38 |