![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Czy istnieje możliwość aby utworzyć skrypt php który wykonywałby się i wchodził na określoną stronę z innego adresu IP? Chodzi konkretnie o głosowanie na pewnej stronie, zabezpieczone standarwodo przez IP. Mój szef dał mi takie zadanie i nie za bardzo z tą zmianą IP umiem sobie poradzić. I jeszcze jedno, da się to "cuś" ustawić aby skryp był wywoływany o różnych określonych porach, przy założeniu że nie chce się korzystać z crona? Pozdrawiam serdecznie i proszę o jakieś prospozycję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
curl + obsluga proxy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki a coś więcej dało by radę?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zalezy co bys chcial
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak wiem, jest to pierwsza strona w google na hasło curl + obłsuga proxy, ale tam nic nie pisze o łączeniu się przez proxy, znalazłem dość ciekawy artykuł na stronie http://zetbete.bblog.pl/ gdzie opisane są gniazda (socket) ale nie wiem czy w tym kierunku iść, czy jest może jakaś gotowa funkcja curl, która łączy się z proxy i dalsza część skryptu wykonywana jest przez połączenie z tymże serwerem proxy.
Jeśli ktoś mógłby napisać choćby w skrócie coś takiego: (poniżej oczywiście pseudokod) $proxy = array(adresy serwerów proxy); socket_connect($socket,$proxy[0], 3128) or die(socket_strerror(socket_last_error($socket))); i dalej - łączenie z konkretną stroną socket_write($socket, "GET http://stona.pl/ HTTP/1.0\r\n\r\n"); submit formularza z określonymi zmiennymi, znajdującego się na w/w stronie, i to, przy założeniu że $proxy zawiera adresy różnych serwerów, za każdym razem losowo łączyło by się z innym proxy. Uff, any idea? ![]() |
|
|
![]()
|
|
http://pl.php.net/manual/pl/function.curl-setopt.php + popatrz na nazwy opcji, ktore zawieraja w sobie slowo proxy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki wielkie, poczytam i jak coś to się odezwę jeszcze:)
Nie mam pojecia czy to co zrobiłem działa czy nie, wg mnie nie, bo tak,mam kodzik:
plik form.php to storzona do testów forma która w przypadku zaistnienia otrzymania POSTEM dwóch w/w zmiennych zapisuje je do bazy Po zakomentowaniu linii kodu zwiazanych z proxy, ładnie się wykonuje ale przez proxy już nie:/ Mam jeszcze jedno pytanie, jakim cudem da się zrobić submit formy o określonym id?? (Czyli <form id="jakies_id"> .... </form> ) ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:35 |