![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chce zrobić zapis fotek do bazy w polu BLOB mam taki kod wcześniej sprawdzam żeby były to tylko jpeg lub jpg
zapisuje się i teraz chcąc odczytać korzystam z
i nie wyświetlają mi sie obrazki;( mam już wgrane inne obrazki w bazie w polu blob i te mi sie pojawiają, problem jest po stronie wgrywania i nie mogę sobie z tym poradzić proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wywal stripslashes
2. Pole typu BLOB pomieści max 64kB danych. Jeśli twój obrazek jest większy, to zostanie przycięty. 3. Wywal nagłówki i sprawdź dane które lecą do przeglądarki. Może oprócz obrazka wysyłasz jeszcze jakieś niepotrzebne spacje, entery, itp. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robiłem już to i nie pomaga, wcześniej sprawdzam oczywiście wielkość pliku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze rozmiar uploadowanego obrazka jest tak duzy ze PHP wyczerpuje limit dostepnej dla niego pamieci i dlatego zapis do bazy sie nie udaje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:33 |