![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam główną klasę
Validator implements ValidatorInterface EmailValidator extends Validator PassValidator extends Validator oraz interface ValidatorInterface { public function validating($subject) } Wszystkie klasy oprócz Validator mają metodę validating($subject) praser PHP zwraca błąd ze klasa validator niema metody ... pomimo iż odwołuje się do $email = new EmailValidator; Jak wymusić żeby wszystkie klasy pochodne mieły metodę validating? Musze do każdej klasy pochodnej dopisywać interfejs ValidatorInterface? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie będziesz nigdy tworzył obiektów klasy Validator ( a na to wygląda, skoro nie ma ona metody validating() ), to przerób ją na klasę abstrakcyjną:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje znam to wszystko lecz już z 3 miesiące nie pracowałem w OOP i sie to za pomina
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@daniel1302: uwierz mi, że gdybyś to faktycznie znał to byś nie zapomniał nawet po 3 latach przerwy w pracy
![]() To taki mały offtopic . pozdr. Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Znam to lecz nie pracowałem z tym długo bo jakieś 2 tyg i później wogóle
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:29 |