![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich (mój pierwszy post)
![]() Na wstępie zaznacze iż jestem początkujący ![]() Chodzi mi o zliczenie ilu userow jest w tabeli users zmodziłem coś takiego: $result = mysql_query("SELECT COUNT('id') FROM users"); ale otrzymuję wartość w postaci TRUE bądź FALSE a czciałbym otrzymać wartość liczbową. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I powinieneś.
Kwestia tego co robisz z tym dalej - pokaż to ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce zrobić zabezpieczenie w portalu przy usówaniu adminów aby ostatniego admina nei dało się usunąć i wymyśliłem że zicze wszystkich userów (sa to tylko administratorzy) i jeśli wynik będzie wiekszy od 1 zostanie usuniety wczesniej zaznaczony admin jesli nie to wyswietli wiadomosc ze nie można usunąć ostrtniego administratora.
$result = mysql_query("SELECT COUNT('*') AS id FROM users"); if ((isset($_POST['usun']))&&($result > 1)) { $ID = $_POST['ID']; $result = mysql_query ("DELETE FROM users WHERE id = '$ID'"); if ($result == 'true') { print "<p>Admin został usunięty</p>"; } else
Dzięki wielkie działa tylko już takie pytanie jak dałem $total > 2 to zostawia 2 adminow jak $total > 1 zostawia jednego nie ma tutaj jakiegoś błędu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie działa tylko już takie pytanie jak dałem $total > 2 to zostawia 2 adminow jak $total > 1 zostawia jednego nie ma tutaj jakiegoś błędu? Kod $total[ num ] > 1
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
OK dzięki zapomniałęm dodać że zrobiłem $total = $total[ num ];
Jeszcze raz wielkie dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:28 |