![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie forumowiczów;
Dziś postanowiłem zacząć swoją przygodę z Ajaxem, nie trzeba mi wiele, ale juz na samym poczatku mam dosc spore problemy. Opisze je ponizej. Posiadam swoj system oceniania, skladajacy sie z kliku buttonow z odpowiednia wartoscia Value. Za pomoca php zapisuje sobie wszystko elegancko w bazie (ip oceniajacego rowniez), pozniej sprawdzam, ip oceniajacego i jezeli jest inny niz ten zapisany w bazie to uzytkownik moze oceniac. Jezeli jest ten sam otrzymuje on odpowiedni komunikat. I ok, w samy php sobie poradzilem, jednak Ajax do dla mnie cos nowego i troszke licze na Wasza pomoc. Poki co mam kod: index.php
no i pliczek z formularzem, ktory wykonuje sie sam w sobie dzieki PHP_SELF. I zauwazylem taka rzecz, ze gdy jest php_self to Ajax nie pokazuje mi komunikatow, a jezeli dam zapis do bazy w oddzielnym pliku to wowczas komunikaty zaczynaja sie pojawiac. Dlaczego tak jest ? Czy musze do kazdego z formularzy dawac oddzielny plik z akcja? Troche dziwne. I drugi problem ktory napotkalem i nie wiem prawde mowiac jak sobie z nim poradzic to wlasnie te sprawdzanie IP oceniajacego. Oto fragment pliku oceny:
Jak zrobic, aby pojawiajace sie Ajaxowe komunikaty byly adekwatne do akcji, tzn. jezeli ktos pierwszy raz ocenia to otrzymuje sukces, a jezeli po raz kolejny do dostaje komunikat errorowy ? Siedze nad tym juz 4 godzine i troszke jestem podlamany rezultatami. Pozdrawiam i po cichu licze na Wasza pomoc. Ten post edytował holee 9.08.2008, 13:40:12 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 09:22 |