![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, chcę wam przedstawic bardzo prostą funkcje do liczenia rekordów mysql:
Wywołanie licz(id,userzy); id = co chcę pobrać z bazy np: id userzy = tabela w której są rekordy Wiem że to nie jest dobra robota, ale zawsze coś ![]() -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
To jest jakiś żart, czy Ty tak na poważnie?
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No co ? działa chyba to jest ważne heh
-------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
A sprawdzałeś czas działania dla np 100 tyś rekordów? A co z ograniczeniem (where). Poza tym szybsze będzie select count(id)...
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Mozna dodac pare reguł i tyle :]
-------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@batman ma świętą rację - funkcja całkowicie do bani.
1. Nie jest wydajna 2. Gdzie warunki? 3. Gdzie złączenia tabel? 4. Gdzie cokolwiek? 5. print... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż... Wiele do gadania nie ma, funkcja ma trzy linijki + deklaracja + klamerki, a pomimo to można się przyczepić - nawet nie chodzi o to co mówił batman i phpion. Otóż, funkcja nawet nie potrafi zwrócić mi tego co chcę (liczbę rekordów w bazie), funkcja wypisuje to. ehh..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dobra, ale powaznie, dział Gotowe rozwiązania naprawde nie sluzy na przedszkolowe problemy i to na dodatek napisane bez jakiejkolwiek optymalizacji.
Jak tak dalej pójdzie to ludzie zaczną tu umieszczac funkcje, tego typu: funkcja do zwracania daty dzisiejszej:
Zamykam ten zart ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 12:09 |