![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Problem mój polega na tym, że dobrze napisany skrypt na jednych stronach działa, natomiast na innych nie. I tu moja ogromne zdziwienie - dlaczego. Przecież js jest wykonywane po stronie serwera. Czym zatem powinienem się zając by rozwiązać taki problem?
Zaznaczam, że skrypt jest poprawny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Przecież js jest wykonywane po stronie serwera To zart, literowka, czy ty naprawde myslisz ze js jest wykonywane po stronie serwera?Cytat Zaznaczam, że skrypt jest poprawny. Wybacz, ale juz nie raz widzialem takie "zaznaczam".... pokaz kod to my sobie sami zaznaczymy.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Problem mój polega na tym, że dobrze napisany skrypt na jednych stronach działa, natomiast na innych nie. I tu moja ogromne zdziwienie - dlaczego. Przecież js jest wykonywane po stronie serwera. Czym zatem powinienem się zając by rozwiązać taki problem? Zaznaczam, że skrypt jest poprawny. 1. js nie jest wykonywany po stronie serwer (ten tekst to albo prowokacja Trola, albo nie wiesz o czym mówisz) 2. skoro skrypt nie działa to pewnie nie jest poprawny (z definicji, jak program jest poprawny to działa zawsze...) [EDIT] Muszę szybciej pisać ![]() Ten post edytował qrees 7.08.2008, 22:34:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyłka. Wiem, pisałem co innego w międzyczasie i pomyliłem słówka. Ale z logiki nawet wynika, co chciałem powiedzieć. W każdym razie dziwię się dlaczego skoro js jest wykonywane po stronie przeglądarki to skrypt działa na jednej stronie a na innej nie.
Nie pamiętam czy akurat o ten mi chodziło ale ten też ma tą dziwną właściwość działania i nie za jednym razem: CODE function add(co, gdzie)
{ var kod = document.getElementById(gdzie); kod.value += co; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
bo moze na innej stronie nie ma pola o id takim co zawiera zmienna "gdzie" ?
No co ci mozemy innego powiedziec po takim kawalku? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jest formularz -> button, a w nim : onClick="add('[B]', 'nazwa');" No i skrypt mial formatować tekst w input type="text" o id nazwa
![]() |
|
|
![]()
|
|
no i juz lepiej. To pokaz jeszcze ten formularz i dokladnie kod js jaki masz
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i bedziesz wiedział czy pole w formularzu jest czy go nie ma. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Ale ja wiem ze on tam jest. Ponieważ pole jest typu tex, próbowałem w funkcji zmienić wartość "value". Potem zmieniłem pole na <textarea> i wtedy w funkcji zmienialem "innerHTML" a mimo wsazystko funkcja zachowuje się tak, jakby na koncu miala form.submit() . A mowie, ze to pole tam jest
![]() ![]() Postanowilem jeszcze cos sprawdzic. Dodalem w kodzie alert("tekst"); I nie wyskoczylo okienko dialogowe. Pomyslalem wiec, ze wylaczylem obsluge js. Ale nie wszystko jest uruchomione. Nie mam pojecia co jest nie tak. Teraz juz mam namieszane. Ten post edytował Aulich 8.08.2008, 10:58:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może pokaż kawałek kodu bo wróżek to tu nie ma.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Cytat a mimo wsazystko funkcja zachowuje sie tak, jakby na koncu miala form.submit() to chodzi ci oto, ze formularz sie submituje? No kurde, nie mogles tak od razu?onclick="add('[B]', 'nazwa');return false;" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dodanie return false nie zadzialalo. Ale edytowalem poprzedniego posta - napisalem o alert (ktore tez nie zadzialalo). Dam kodu troszke
CODE <form name="rejestracja" action="rejestruj.php" method="post"> . . . <button style="background:#ffffff;color:#000000;height:20px;margin-top:4px;" onClick="add('tekst', 'sygnatura');return false;"> <b>B</b> </button> <button style="background:#ffffff;color:#000000;height:20px;margin-top:4px;" onClick="add('tekst', 'sygnatura');return false;"> <i>I</i> </button> <button style="background:#ffffff;color:#000000;height:20px;margin-top:4px;" onClick="add('tekst', 'sygnatura');return false;"> <u>U</u> </button> <button style="background:#ffffff;color:#000000;height:20px;margin-top:4px;" onClick="add('nazwa', 'sygnatura');return false;"> URL </button> <button style="background:#ffffff;color:#000000;height:20px;margin-top:4px;" onClick="add('', 'sygnatura');return false;"> IMG </button> <textarea name="sygnatura" id="sygnatura" class="input_textarea"></textarea> . . . <input id="rejestruj" value="Rejestruj!" type="submit" > </form> |
|
|
![]()
|
|
zmien jeszcze onClick na onclick
jesli nie zadziala to pokaz jeszcze raz funkcję add z twoimi nowymi poprawkami i alertami -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
CODE function add(co, gdzie) { var kod = getElementById(gdzie); kod.innerHTML += co; } |
|
|
![]()
|
|
mialo byc z poprawkami
![]() pozatym zjadles document. To ci generuje blad js. zamieniles na onclick? Daj taki kod i powiedz co dostajesz: onclick="alert('jestem w onclick');add('tekst', 'sygnatura');return false;" oraz: Kod function add(co, gdzie)
{ alert('jestem w add'); var kod = document.getElementById(gdzie); kod.innerHTML += co; alert('jestem na koncu add'); } -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat z Gwiezdnych wojen: "It's working! It is working!"
Wielkie dzięki, teraz działa ![]() I jeszcze jeden problem. Jak naciskam buttony, wszystko dziala. Natomiast kiedy klikne wewnatrz pola tekstowego i potem gdzies indziej albo innaczej, kiedy pole tekstowe straci focus, nacisniecie buttona nei daje efektu ;/ Ten post edytował Aulich 8.08.2008, 11:52:13 |
|
|
![]()
|
|
co bylo nie tak? No napisalem:
1)zjadles document. 2)nie onClick a onclick a to drugie co napisales to nic nie kumam ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Trudno mi to jakos po ludzku wytlumaczyc. Jak masz chwilke to zajrzyj na http://gotfklan.freehostia.com/index.php?p=register
jak klikniesz na te buttoniki od razu - wszystko jest ok. Ale jak zaczniesz wypelniac pole i potem uzyjesz przyciskow, nie dziala. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:17 |