![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z odczytaniem pliku nie wyswietla mi jego zawartosci wywala mi taki bład
Kod Warning: fread() Length parameter must be greater than 0 on line 7 probowalem uzyc zamiast funkcji fread() file_get_contents ale tez lipa acha ale skoro juz o tym mowie to chodzi o ksiege gosci i jak mozna zrobic aby na gorze znajdowaly sie najnowsze wpisy?A oto kod:
Ten post edytował simonX 7.08.2008, 21:35:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo plik który próbujesz otworzyć jest pusty (rozmiar 0) i dlatego funkcja fread() protestuje, albo ścieżka jest niepoprawna i filesize() zwraca False - na jedno wychodzi, bo False konwertuje się na 0.
|
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
Warning: fread() Length parameter must be greater than 0 on line 7
Czyli po polskiemu Ostrzezenie: fread() parametr dlugosci musi byc wiekszy niz 0, linia 7 http://pl.php.net/manual/pl/function.fread.php Opis string fread ( resource $uchwyt , int $długość ) int dlugosc to drugi parametr, ktorego brakuje... fread($plik,filesize($nazwa))!==FALSE); na fread($plik,filesize($nazwa))!==FALSE, 2048); nie za ma co. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra z odczytem z pliku juz sobie poradzilem, ale z zapisem jest znow problem bo nie wiem w jaki sposob mam napiac po uchwycie zeby wpisywal mi autora itresc ?
Czy mógłby ktoś rzucić okiem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Zacznij korzystać z manuala. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co wczytujesz cały plik do pamięci? Proponuję mój tutorial o przechowywaniu danych w plikach tekstowych:
forumweb.pl/viewtopic.php?t=39103 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:10 |