Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Woocommerce] Usunięcie "cena:" lista produktów
KotWButach
post 27.08.2017, 15:03:57
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam serdecznie,

cały dzień szukam jak usunąć na liście produktów napis "cena:" który znajduje się zaraz przed ceną.

[obrazek]
Tytuł produktu
cena: 965,00 zł

a chciałbym

[obrazek]
Tytuł produktu
965,00 zł

bez użycia JS. Jedyne co udało mi się osiągnąć to wyłączenie całej ceny bo w loop-price nie ma żadnej zmiennej odpowiedzialnej za napis cena. sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 27.08.2017, 19:28:04
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 599
Pomógł: 1524
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A może tekst jest w CSS jako zawartość pseudoselektora ::before?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
KotWButach
post 27.08.2017, 21:30:40
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Chyba nie bo na podglądzie kodu mam takie coś:
  1. <li class="post-92 [...]">
  2. <a href="[...]" class="[...]"><img [...]" />
  3. <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Produkt</h2>
  4. cena: <span class="woocommerce-Price-amount amount">965,00&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">zł</span></span></a></li>
  5.  


Ten post edytował KotWButach 27.08.2017, 21:32:07
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 28.08.2017, 07:06:50
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 821
Pomógł: 1375
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No to zacznij od szukania w szablonie z kartą produktu, a potem leć w górę po metodach generujących cenę aż dojdziesz do kłębka. Bo Albo będzie to w samym pliku szablonu albo w paczkach językowych.
Go to the top of the page
+Quote Post
KotWButach
post 28.08.2017, 17:13:49
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zmarnowałem na to cały dzień i nie znalazłem...

Sprawe rozwiązałem chyba w jeden z mniej optymalnych sposobów ale działa
ob_start();

  1. <?php
  2. /**
  3.  * Loop Price
  4.  *
  5.  * This template can be overridden by copying it to yourtheme/woocommerce/loop/price.php.
  6.  *
  7.  * HOWEVER, on occasion WooCommerce will need to update template files and you
  8.  * (the theme developer) will need to copy the new files to your theme to
  9.  * maintain compatibility. We try to do this as little as possible, but it does
  10.  * happen. When this occurs the version of the template file will be bumped and
  11.  * the readme will list any important changes.
  12.  *
  13.  * @see <a href="https://docs.woocommerce.com/document/template-structure/" target="_blank">https://docs.woocommerce.com/document/template-structure/</a>
  14.  * @author WooThemes
  15.  * @package WooCommerce/Templates
  16.  * @version 1.6.4
  17.  */
  18. if (!defined('ABSPATH')) {
  19. exit; // Exit if accessed directly
  20. }
  21.  
  22. global $product;
  23. ?>
  24.  
  25. <?php
  26. $product->get_price_html();
  27. $out1 = ob_get_contents();
  28. $removePrice = str_replace('cena: ', '', $out1);
  29. ?>
  30.  
  31. <?php if ($price_html = $removePrice) : ?>
  32. <span class="price"><?php echo $price_html; ?></span>
  33. <?php endif; ?>
  34.  
Go to the top of the page
+Quote Post
NetPax
post 2.09.2017, 19:37:04
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 1
Dołączył: 30.11.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej,

ja, jak nie mogę znaleźć gdzie jakiś tekst zaszyty jest w kodzie strony to wrzucam cały projekt (cały katalog ze wszystkimi plikami, w tym przypadku WordPress+WooCommerce+Szablon itp.) do NetBeansa -> Find (in project) i przeszukuje mi wszystkie pliki jakie są w projekcie.

Bardzo pomocne wg. mnie.
Go to the top of the page
+Quote Post
KotWButach
post 2.09.2017, 21:22:33
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 355
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przeszukiwałem całość smile.gif i nic...
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 2.09.2017, 22:41:36
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 821
Pomógł: 1375
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Z ciekawości pobrałem woocomerce i powiem tylko tylke że jeśli miałbym napisać co czułem patrząc na ten kod to wywaliliby mnie z tego forum i żadna protekcja by nie pomogła. A do tego pewnie 90% ludzi z którymi tu piszę nie odezwałaby się do mnie ani słowem uważając mnie za psychopatę który powinien siedzieć w wariatkowie... A może powinienem biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
memory
post 3.09.2017, 17:51:01
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 616
Pomógł: 84
Dołączył: 29.11.2006
Skąd: bełchatów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sprawdź w szablonie , pewnie już masz utworzony filtr woocommerce_get_price_html z napisem cena. Poniżej wyświetla tylko cenę

  1. function filter_woocommerce_get_price_html( $price, $instance ) {
  2.  
  3. return $price;
  4. };
  5.  
  6.  
  7. add_filter( 'woocommerce_get_price_html', 'filter_woocommerce_get_price_html', 10, 2 );
Go to the top of the page
+Quote Post
Arczix
post 4.09.2017, 15:45:52
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 4.09.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tylko przy aktualizacji wtyczki lub szablonu zmiany zapewne przepadnąwink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.12.2019 - 06:14