Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> uploadify i problem z firefox, nie działa na tej przeglądarce
pyrekpyrek
post 13.06.2018, 14:03:36
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 9.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam! Mam problem ze skryptem uploadify a dokładnie działał mi prawidłowo jednak od jakiegoś czasu przestał ale tylko na przeglądarce firefox.

Szukałem w necie jednak bez rezultatu a bynajmniej bez konkretnych odpowiedzi nawet na stronie wydawcy.


Zauważyłem że problem jest z komunikacją zwrotną a dokładnie w opcji:

  1. $("#file_upload").uploadify({
  2. 'swf' : '/uploadify/uploadify.swf',
  3. 'uploader' : '/uploadify/uploadify.php',
  4. 'onUploadSuccess' : function(file, data, response) {
  5. alert('The file ' + file.name + ' was successfully uploaded with a response of ' + response + ':' + data);
  6. }
  7.  


po przesłaniu plików nie zwraca wartości data - w chrome wartość jest zwracana natomiast w firefox nie. A jest to na tyle ważna wartość ponieważ jest to dla mnie parametr nazwy pliku który został zmieniony w przypadku powtórzenia i jest przypisywany pola w formularzu dla każdego pliku jako jego nowa nazwa.

Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać ten problem?? A może ktoś już się z tym spotkałquestionmark.gif Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Ten post edytował pyrekpyrek 13.06.2018, 14:04:57
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 13.06.2018, 20:35:14
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 506
Pomógł: 1323
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A konsola developerska FF co mówi. wrzuć wszystko w console.log i pokaż response.
Go to the top of the page
+Quote Post
pyrekpyrek
post 14.06.2018, 14:00:30
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 9.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witaj! Już mi ręce opadają bo w konsoli ff nic mi nie pokazuje żadnych błędów - albo coś robię nie tak.
Wstawiłem to na serwer dla testów: http://zbiory.bior.pl/test/

Na obu i FF i Chrome przesyła jednak na FF nie zwraca mi komunikatu z pliku wykonawczego php
a powinien mi ją wyświetlać bo jest to zwrócona poprawna nazwa pliku z dodanym microtime i po usunięciu znaków niedozwolonych
Na chrome śmiga a FF nie :-(



Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 14.06.2018, 16:13:35
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 506
Pomógł: 1323
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mi to wcale nie działa smile.gif Żaden request nie leci po wybraniu pliku
Go to the top of the page
+Quote Post
pyrekpyrek
post 14.06.2018, 18:53:03
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 9.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


musisz zezwolić przeglądarce na użycie flesha i pojawi się czarny przycisk "wybierz plik"
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 14.06.2018, 19:08:10
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 506
Pomógł: 1323
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Flash? W tym wieku? Weź... poszukaj czegoś normalnego. Albo użyj chociaż wersji HTML5

Ten post edytował Pyton_000 14.06.2018, 19:09:03
Go to the top of the page
+Quote Post
pyrekpyrek
post 14.06.2018, 20:05:08
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 9.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jakaś propozycja lub sugestia questionmark.gif Najlepiej free
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 14.06.2018, 20:17:27
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 506
Pomógł: 1323
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No napisałem ci żebyś użył wersji HTML5 uploadify
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.09.2018 - 11:27