Dodawanie usuwanie kolumn i wierszy w tabeli |
Dodawanie usuwanie kolumn i wierszy w tabeli |
10.01.2016, 18:31:14
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) |
Kod <!DOCTYPE HTML> <html lang="pl"> <meta charset="UTF-8"> <title>Zadanie 8</title> <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"> function appendText() { var txt1 = "<tr>"; </script> <body> <table <tr><th></th><th></th><th></th></tr> <tr><td></td><td></td><td></td></tr> <tr><td></td><td></td><td></td></tr> <tr><td></td><td></td><td></td></tr> </table> </body> </html> Mam taki kodzik i proboje lapnac jak to moze dodawac kolumne i wiersz do tabeli takie mam polecenia: Umiesc w dokumencie pusta (choc niekoniecznie ) tabele. Pod nia umiesc przyciski o nastepujacym działaniu: (a) Dodaje wiersz pusty wiersz do tabeli. ( Dodaje komórke do kazdego wiersza (czyli dodaje kolumne). © Dodaje komórke do ostatniego wiersza. (d) Powiela ostatni ostatni wiersz. (e) Usuwa ostatni/pierwszy wiersz. (f) Usuwa ostatnia/pierwsza kolumne. (g) Dodaje do komórek obsługe zdarzenia click. Kliknieta komórka ma znikac: remove, hide, fadeOut, remove. (h) Dodaje do komórek obsługe zdarzen mouseover, mouseout. Ma sie wykonywacjakas animacja lub addClass, removeClass. |
|
|
10.01.2016, 18:42:40
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) |
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.11.2024 - 18:57 |