Zadanie SQL typy obiektowe |
Zadanie SQL typy obiektowe |
14.04.2016, 14:03:04
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) |
Witam muszę wykonać następujące zadanie:
Stwórz własne typy obiektowe: Placowka – do przechowywania informacji o placówce medycznej Lekarz - do przechowywania informacji o lekarzach Pacjent – do przechowywania informacji o pacjencie (tylko dane osobowe) Badanie – do przechowywania informacji o przeprowadzonym badaniu, wg poniższej struktury: link1 link2 Napisałem coś takiego: ale błędy wysypuję już przy tworzeniu typów. Co należy zmienić żeby to zadziałało? |
|
|
14.04.2016, 14:13:03
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 523 Pomógł: 6309 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat Co należy zmienić żeby to zadziałało? Zacznij od podawania nam tych bledow... Naprawde to nie jest logiczne ze jak masz blad to wypadaloby go tez podac?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
14.04.2016, 15:59:36
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) |
Mam problem z tym samym zadaniem, dopiero zaczynamy przedmiot Obiektowe Bazy danych i bardzo nie rozumiemy tematu.
Potrzebujemy stworzyć obiekty typu lekarz, pacjent, placówka i badanie schemat obrazowy obiekty lekarz i pacjent mają być zagnieżdżone w obiekcie badanie: LEKARZ
PACJENT
obiekt placówka ma mieć referencje do badania: PLACÓWKA
badanie ma mieć kolumny tj: kod_kreskowy, nazwa_badania, data_badania, lekarz, pacjent, placówka, oraz badanie jako obiekt: BADANIE
no i utknąłem na tym jak zadeklarować obiekt typu badanie w obiekcie typu badanie. Proszę o ewentualną korektę, lub podpowiedź. |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.11.2024 - 18:53 |