Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript] radio click
atom90
post 12.02.2019, 10:04:20
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam mam problem ze skryptem:

Kod
$('input[type="radio"]').click(function(){
  if($(this).attr("value")=="Jako uczestnik"){
      $("#ceny").show('slow');
  }

        if($(this).attr("value")=="Partner forum"){
            $("#ceny").hide('slow');
        }

        if($(this).attr("value")=="As a participant"){
            $("#ceny").show('slow');
        }

        if($(this).attr("value")=="Forum partner"){
            $("#ceny").hide('slow');
        }
    });
$('input[value="Jako uczestnik"]').trigger('click');
$('input[value="As a participant"]').trigger('click');


W pierwszej kolejnosci napisalem to do wersji PL i działa cały czas.
Postanowiłem dopisać do wersji EN, ale tutaj nie działa

Co robie źle?
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 12.02.2019, 10:10:37
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 636
Pomógł: 1344
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie sprawdzasz konsoli developerskiej w przeglądarce
Go to the top of the page
+Quote Post
atom90
post 12.02.2019, 10:25:44
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sprawdziłem nie łapał wartosci: "As a participant"

Zmieniłem na: "participant"

i działa. Wiecie czemu tak ?
Za długa fraza? (spacje)
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2019, 10:27:01
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 365
Pomógł: 5693
Dołączył: 27.12.2004




Pokaz jak wygladaja radio bo moze tam napsules


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
atom90
post 12.02.2019, 10:51:06
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kod
<span class="wpcf7-form-control-wrap typ_uczestnika">
<span class="wpcf7-form-control wpcf7-radio">
<span class="wpcf7-list-item first">
<input type="radio" name="typ_uczestnika" value="As a&nbsp;participant" checked="checked">
<span class="wpcf7-list-item-label">As a&nbsp;participant</span></span>
<span class="wpcf7-list-item last">
<input type="radio" name="typ_uczestnika" value="Forum partner">
<span class="wpcf7-list-item-label">Forum partner</span>
</span>
</span>
</span>


jak skopiowałem z kodu to widze, że umieścił "&nbsp;" to przez to może być?



Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2019, 10:53:18
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 365
Pomógł: 5693
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
ak skopiowałem z kodu to widze, że umieścił "&nbsp;" to przez to może być?
Tak, to przez to


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
atom90
post 12.02.2019, 10:57:22
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


sam sobie to zrobiłem jak usuwałem sierotki...

$('#content').each(function() {
var tekst = $(this).html();
tekst = tekst.replace(/(\s)([\S])[\s]+/g,"$1$2&nbsp;"); //jednoznakowe
//tekst = tekst.replace(/(\s)([^<][\S]{1})[\s]+/g,"$1$2&nbsp;"); //dwuznakowe
$(this).html(tekst);
});


Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 12.02.2019, 11:00:27
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 053
Pomógł: 854
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A nie łatwiej robić to przez jakieś stałe data-cos? Wtedy nie jesteś uzależniony od wartości.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2019, 11:09:09
Post #9





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 365
Pomógł: 5693
Dołączył: 27.12.2004




@viking nawet jak on teraz doda to do data-cos to i tak to spieprzy przez te bezsensowna zamiane calego CONTENT. Choc w sumie jak w data-cos wstawi normalna wartosc bez spacji tylko cos ala identyfikator to faktycznie zadziala
@atom90 po grzyba to w ogole robisz tutaj i tak? Chyba cos z lekka przekombinowales


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
atom90
post 12.02.2019, 12:45:44
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


co dokładnie radio? Czy sierotki?

Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2019, 13:02:36
Post #11





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 365
Pomógł: 5693
Dołączył: 27.12.2004




Po co robisz to

$('#content').each(function() {
var tekst = $(this).html();
tekst = tekst.replace(/(\s)([\S])[\s]+/g,"$1$2&nbsp;"); //jednoznakowe
//tekst = tekst.replace(/(\s)([^<][\S]{1})[\s]+/g,"$1$2&nbsp;"); //dwuznakowe
$(this).html(tekst);
});


na calym kodzie CONTENT?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
atom90
post 12.02.2019, 13:11:16
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Globalnie by czasem gdzies nie pominąć gdzieś treści
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2019, 13:12:34
Post #13





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 365
Pomógł: 5693
Dołączył: 27.12.2004




Rozwin prosze mysl o jakim pomijaniu tresci mowisz bo chyba zle podchodzisz do sprawy... wroc, poprawka, nie chyba a na pewno wink.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
atom90
post 12.02.2019, 13:59:15
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 161
Pomógł: 0
Dołączył: 11.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie chce aby w tresciach strony "Content" zostawały na końcu znaki takie jak "w", "z", "i"
Więc wrzuciłem do tego, na upartego chyba mógłbym zawęzić, ale bym musiał sprawdzić czy wszystkie treści mają napewno jakieś wspólne klasy, albo użyć paru.

w <li> w <p> jakieś nagłówki
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.02.2019 - 22:51