formularz -obiekt nie umożliwia operaji automatyzaji, Proszę o pomoc |
formularz -obiekt nie umożliwia operaji automatyzaji, Proszę o pomoc |
19.06.2014, 19:13:29
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) |
Witam
Prauję nad bazą sklepu z servisem. Pewnie po przejżeniu mojej bazy będzie się wiele do życzenia, ale... działa, chyba. Nie jestem informatykiem, tylko zakochałam się w accesie i wszędzie się da tworzę sobie bazę. W czym problem Mam formularz klienci, podormularz pojazdy, następnie podformularz zlecenia servisowe, i podformularz szczegóły zlecenia. Wszystko to powiązane jest Id. klienci z pojazdami, pojazdy ze zleceniami, i zlecenia ze szczegółami. Wszystko pięknie mi działało do czasu gdy ze zleceń nie usunęłam jednego zlecenia. Po wprowadzeniu nowego zlecenia, i próbie wprowadzenia szczegółu wyskakuje mi komunikat " Ten obiekt nie zawiera obietku automatyzacji Verb" . Pole ID nie uzupełnia mi się automatycznie, dopiero gdy usunę w szczegółach pozycję, pojawia mi isę ID zlecenia. Pomimo wyskakującego błędu, wszystko ładnie się zapisuje, jednak jest to upierdliwe, bardzo. Sprawdzałam pola łączące formularze, kompaktowałam bazę, szukam dwa dni i się poddałam. oto kod na podstawie którego formularz aktualizuje podformularz:
Pomóżcie proszę |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.11.2024 - 04:05 |