Problem z procedurą w SQL Oracle Developer |
Problem z procedurą w SQL Oracle Developer |
2.07.2014, 17:17:44
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) |
Witam,
Jestem początkującym użytkownikiem sql oracle developer (mam z nim styczność od tygodnia ) i zaistniała w moim życiu potrzeba napisania procedury, która automatycznie po podaniu daty kopiowałaby rekordy z tą datą z jednej tabeli (zaow.hda_lista_umow) do drugiej (tmp_podsum) o ile rekordy z tą datą jeszcze tutaj nie istnieją. Napisałem poniższy kod: Kod create or replace procedure procedura_1 (podaj_dzien in %type) is begin if (not exists (select * from tmp_podsum where data_danych =podaj_dzien)) then insert into tmp_podsum select data_danych , departament , dpd_bankowe , dpd_ec , grupa_produktow , sum (saldo_umowy) as suma_salda_umowy , count (nrb) as ilosc_produktow from zaow.hda_lista_umow where zadluzenie_pln >0 and departament like 'DWT%' and data_danych =podaj_dzien group by data_danych, departament, dpd_bankowe, dpd_ec, grupa_produktow; end if; end procedura_1; call procedura_1(podaj_dzien => '14/07/02'); Niestety przy próbie skompilowania procedury wyskakuje mi ostrzeżenie, a po uruchomieniu funkcji call wyskakuje komunikat o nieprawidłowym stanie funkcji. Przekopałem internet ale żadne rozwiązanie mi nie pomogło. Proszę o sprawdzenie powyższego kodu i pomocy w rozwiązaniu mojego problemu. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 11.11.2024 - 21:53 |