Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [jQuery] Problem z .addClass
busterek
post 1.03.2018, 11:28:49
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 99
Pomógł: 0
Dołączył: 30.07.2006
Skąd: Łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam społeczność.
Niby prosta rzecz, a nie chce mi zadziałać.
W stylu mam następujące klasy:

.fullHD oraz .hd

które ładują odpowiedni obrazek tła, a przynajmniej tak miało być w moim założeniu.

Następnie w sekcji <head> jest skrypt:

<script>
x = $(window).width();
if (x > 1366)
{
$("body").addClass("fullHD");
} else
{
$("body").addClass("hd");
</script>

Iiiii nie działa. Ktoś podpowie dlaczego?
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 1.03.2018, 11:34:55
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 940
Pomógł: 833
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Od takich rzeczy masz media queries. Poza tym brakuje nawiasu na koniec else.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
busterek
post 1.03.2018, 11:46:02
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 99
Pomógł: 0
Dołączył: 30.07.2006
Skąd: Łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Małe niedopatrzenie z tym nawiasem. A podpowiesz jak skorzystać z media queries?
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 1.03.2018, 11:54:16
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 940
Pomógł: 833
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Normalnie https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...g_media_queries


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
busterek
post 1.03.2018, 12:14:24
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 99
Pomógł: 0
Dołączył: 30.07.2006
Skąd: Łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A dziękuję. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.09.2018 - 16:16