Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [twig] wstawienie w partial kodu to layout
nospor
post 8.12.2016, 11:09:58
Post #1





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 203
Pomógł: 5666
Dołączył: 27.12.2004




Hejka mam plik layout
layout.html.twig
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <head>
  3. .......
  4. {% block javascripts %}
  5. {% endblock %}
  6. </head>
  7. <body>
  8. {% block body %}
  9. {% endblock %}
  10. ....
  11. </body>
  12. </html>


Potem mam plik index ktory roszerza (extends) layout oraz inlcuduje partial
index.html.twig
  1. {% extends 'layout.html.twig' %}
  2.  
  3. {% block body %}
  4. {% include ':partials:grid_view.html.twig' %}
  5. .....
  6. {% endblock %}


oraz partial
grid_view.html.twig
  1. {% block javascripts %}
  2. <script type="text/javascript">
  3. alert(2);
  4. </script>
  5. {% endblock %}
  6.  
  7. ....


Jak widzicie w partial probuje nadpisac blok javascripts ktory jest w layout i niestety nie udaje mi sie. Kod z tego bloku jest wstawiany dokladnie tam gdzie jest pisany a nie w sekcji head w layout
Idzie to w ogole zrobic czy totalnie zle kombinuje?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
ohm
post 8.12.2016, 11:33:28
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 491
Pomógł: 115
Dołączył: 22.12.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Spróbuj z embed
http://twig.sensiolabs.org/doc/tags/embed.html
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 8.12.2016, 11:57:29
Post #3





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 203
Pomógł: 5666
Dołączył: 27.12.2004




O embed czytalem zanim zalozylem temat ale doszedlem do wniosku ze to nie to. Moge sie jednak mylic, wiec sprawdze jeszcze raz pozniej w wolnej chwili i dam znac


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 8.12.2016, 12:06:53
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 507
Pomógł: 1323
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A spróbuj dodać extends w grid_view z base.html.twig
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 8.12.2016, 17:17:04
Post #5





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 203
Pomógł: 5666
Dołączył: 27.12.2004




@Pyton dawalem i efektem nie bylo to czego oczekiwalem wink.gif

@ohm embed robi co innego niz chce


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
com
post 9.12.2016, 00:55:38
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 951
Pomógł: 358
Dołączył: 24.05.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a czemu go nie nadpiszesz po prostu w index?

extends modyfikuje base, include robi includa jak w phapie biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 9.12.2016, 11:02:11
Post #7





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 203
Pomógł: 5666
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
a czemu go nie nadpiszesz po prostu w index?
Poniewaz plik includowany zawiera pare logik i tylko czesc ma byc w tamtym bloku. No nic, widze ze bede musial go rozbic na dwa pliki i includowac dwa pliki w roznych czesciach index - tego wlasnie chcialem uniknac.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
com
post 9.12.2016, 13:36:15
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 951
Pomógł: 358
Dołączył: 24.05.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


to jest zaprojektowane do budowania modułowego wiec niestety ale tak to nie da rady biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 9.12.2016, 13:39:42
Post #9





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 203
Pomógł: 5666
Dołączył: 27.12.2004




Ale dzieki temu wymusilo to na mnie znalezienie lepszego rozwiazania niz to co zamierzalem zrobic na poczatku, wiec az tak bardzo nie placze z tego powodu wink.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.09.2018 - 18:56