SPAM od php.pl |
SPAM od php.pl |
11.12.2011, 22:32:56
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) |
Zacząłem dostawać spam na adres email użyty wyłącznie do rejestracji na tym forum. Wiem, że jest kryzys i ciężkie czasy, ale prosiłbym o nie wysyłanie do mnie nowych ofert (czy też odsprzedawania mojego adresu email). W sumie najlepszym rozwiązaniem by było usunięcie zupełnie moich danych z waszej bazy danych, ale już o to kiedyś prosiłem i chyba spełnienie tej prośby przerosło administratorów.
A jakby kogoś interesowało to oferta dotyczyła "Inwestycji w ziemie na Mazurach już od niskich kwot". |
|
|
12.12.2011, 08:17:14
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 523 Pomógł: 6309 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat A jakby kogoś interesowało to oferta dotyczyła "Inwestycji w ziemie na Mazurach już od niskich kwot". Też dostałem tego maila a konkretnie 3 razy na 3 różne konta ale tego samego operatora. To dotyczyło albo interii albo o2.pl już nie pamiętam dokładnie. Także panie kolego to nie forum sprzedaje Twoje konta, a jest to zwykły spam Twojego operatora. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
12.12.2011, 10:46:45
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn |
No niestety to nie jest spam operatora, bo sprawdziłem mail i oni nie spamują Ja podejrzewam że to jeszcze pozostałości po niegdysiejszym wycieku maili (nawet nie pamietam kiedy to było.. ~2006, ~2008?)
|
|
|
12.12.2011, 10:48:09
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 523 Pomógł: 6309 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat No niestety to nie jest spam operatora, bo sprawdziłem mail i oni nie spamują No to w takim razie dziwny zbieg okoliczności: na trzy maile jakie mam w interia.pl każdy dostał spam o działce na mazurach
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
12.12.2011, 12:18:46
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) |
Też dostałem tego maila a konkretnie 3 razy na 3 różne konta ale tego samego operatora. To dotyczyło albo interii albo o2.pl już nie pamiętam dokładnie. Także panie kolego to nie forum sprzedaje Twoje konta, a jest to zwykły spam Twojego operatora. Hmm. Fakt - możliwe, że to mój operator. Chociaż w sumie nigdy mu się to nie zdarzało, stąd właśnie dla niepoznaki mógł wysłać maila na adres: mojmail+php.pl@gmail.com. Może należało by się z googlem skontaktować i wyjaśnić czemu podszywa się pod forum php.pl i wysyła spam? |
|
|
12.12.2011, 12:31:19
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) |
Hmm. Fakt - możliwe, że to mój operator. Chociaż w sumie nigdy mu się to nie zdarzało, stąd właśnie dla niepoznaki mógł wysłać maila na adres: mojmail+php.pl@gmail.com. Może należało by się z googlem skontaktować i wyjaśnić czemu podszywa się pod forum php.pl i wysyła spam? Google ci spamu nie wyśle, raczej w to wątpię aby postępował podobnie jak o2/interia/wp etc. poza tym, forum.php.pl używa takiego maila: forum@forum.php.pl a na gmailu każdy konto założyć może. |
|
|
12.12.2011, 12:48:34
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) |
W ostatnich dniach zmienił się regulamin poczty interia.pl, z tego co kojarzę był tam zapis o wysyłaniu maili reklamowych - coś podobnego jak o2.pl (mam tylko nadzieję, że nie w takiej ilości)
Pozdrawiam -------------------- Kliknij jeśli moja odpowiedź Ci pomogła.
askone.pl |
|
|
14.12.2011, 00:10:04
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Zacząłem dostawać spam na adres email użyty wyłącznie do rejestracji na tym forum. Wiem, że jest kryzys i ciężkie czasy, ale prosiłbym o nie wysyłanie do mnie nowych ofert (czy też odsprzedawania mojego adresu email). W sumie najlepszym rozwiązaniem by było usunięcie zupełnie moich danych z waszej bazy danych, ale już o to kiedyś prosiłem i chyba spełnienie tej prośby przerosło administratorów. A jakby kogoś interesowało to oferta dotyczyła "Inwestycji w ziemie na Mazurach już od niskich kwot". Nikt z PHP.pl nie jest upoważniony do rozesłania jakichkolwiek reklam do użytkowników zarejestrowanych. Na 99% to jest właśnie sprawa tego starego wycieku email'ów, sprawa była omówiona na wortalu o ile pamięć mnie nie myli więc po więcej informacji tam. |
|
|
22.12.2011, 14:46:21
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) |
Czy otrzymanie kilku maili reklamowych to jakiś duży problem? Większość istniejących forów wysyła maile reklamowe.
|
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 11.11.2024 - 22:32 |