Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> zerowe marginesy
squid
post 26.09.2003, 09:51:51
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wiatm!
Moj problem jest nastepujacy: chcialbym aby dla znacznika powiedzmy <h4> ustawic zerowe odstepy od sasiednich obiektow no i wszystkie marginesy zlikwidowalem za wyjatkiem gornego, ktorwgo nie jestem w stanie wyeliminowac probowalem zrobi to tak:
Kod
H4 {

color: black;

margin-top: 0;

margin-bottom: 0;

}

ale neistety nie dziala nadal mam odstep gornej krawedzi najbizszej tabeli od <h4>.
Macie jakies pomysly?


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
Seth
post 26.09.2003, 09:54:47
Post #2





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 335
Pomógł: 6
Dołączył: 7.03.2002

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sprobuj tak:
Kod
H4 {

color: black;

margin: 0px;

padding: 0px;

}
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 26.09.2003, 09:56:42
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dalej bez efektow, nie wiem o co chodzi sad.gif


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
zalew
post 26.09.2003, 10:21:35
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 407
Pomógł: 0
Dołączył: 24.10.2002
Skąd: warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


line-height ustaw np. rozmiar fonta +2px


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 28.09.2003, 17:36:40
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


podobny problem mam z obrazkiem ustawiam w stylach marginesy na 0 a przegladarka i tak robi mi odstepy, jak to zlikwidowac?


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
orson
post 28.09.2003, 20:13:44
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 548
Pomógł: 2
Dołączył: 19.07.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam ...

Kod
H4,img {

margin: 0px;

padding: 0px;

line-height: [font +2px]

}

powinno dzialac ...
aha ani padding ani margin nie przyjmuja warosci ujemnych
zreszta polecam lekture specygikacji css albo css2 ze stron naprawde warto biggrin.gif
cya
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 28.09.2003, 20:47:30
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


brak rezultatow, obrazek o wysokosci 15 pixeli nie miesci sie w komorce o wysokosci 17 pixeli.
Jeszcze jakies propozycje?


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
orson
post 28.09.2003, 22:05:45
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 548
Pomógł: 2
Dołączył: 19.07.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam ...

dlaczego nie mowisz ze to w tabeli questionmark.gif
dodaj do deklaracji tabeli:
Kod
cellspadding='0'

albo bezposrednio w tym <td> lub <tr>
Kod
<td ... style='padding: 0px;'>


musi dzialac
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 28.09.2003, 22:07:22
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jest cellspacing=0 i cellpadding=0 od tego zaczolem, ale nie dziala


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
Wankster
post 28.09.2003, 23:09:50
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 208
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To może podaj tutaj swój kod?
Go to the top of the page
+Quote Post
zalew
post 28.09.2003, 23:14:14
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 407
Pomógł: 0
Dołączył: 24.10.2002
Skąd: warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


pewnie nie dales w img vspace=0 hspace=0


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 29.09.2003, 10:25:58
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


o tym juz myslalem to jest moj kod
Kod
<table cellspacing=0 cellpadding=0 border=0 width=600 height=17>

<tr>

<td width=80 height=17 bgcolor="#3A5389" class=topm><b>Dodał:</b> <a href="mailto: $wiersz[3]" class=menu>$wiersz[2]</a></td>

<td width=32 height=17 background="imgelement2.gif"></td>

<td width=486 align=right><a href=$news_page?action=comments&id=$id>komentarze</a>: [$all] | <a href=$news_page?action=new_comment&id=$id>skomentuj <img src=$comment_url hspace=5 vspace=0 border=0 height=15></a></td>

</tr>

</table>

w stylach jest
Kod
img{padding:0 px; margin: 0px; line-height: [font +2px]}


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
orson
post 29.09.2003, 12:43:10
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 548
Pomógł: 2
Dołączył: 19.07.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam ...
Cytat
w stylach jest
Kod
img{padding:0 px; margin: 0px; line-height: [font +2px]}


ZLE !! miales wstawic sobie wielkosc fonta jaki masz ustawiony dla klasy lub w body i dodac 2 czyli:
Kod
body{

     font-size: 8px;

}

img{

     line-height: 10px;

}

rozumisz questionmark.gif

cya
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 29.09.2003, 12:48:59
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a myslalem ze [font + 2] to jakis nowy wynalazek winksmiley.jpg :oops: W kazdym razie tez nie dziala


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
zalew
post 29.09.2003, 14:12:39
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 407
Pomógł: 0
Dołączył: 24.10.2002
Skąd: warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


rany.... img line-height questionmark.gif?

Kod
h3 {

font-size: 11px;

line-height: 13px;

}

td {

padding: 0px;

}

img {

border: 0px;

padding: 0px;

}





<td><img scr="" vspace=0 hspace=0 border=0></td>


pokaz online ta strone...


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 29.09.2003, 15:18:24
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


www.dkk.website.pl/index.php


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
Wankster
post 29.09.2003, 21:43:35
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 208
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To może zamiast
Kod
margin-top: 0px;
daj
Kod
margin-top: -20px;
Kod
<h4>Jakiś nagłówek</h4>

<p style="margin-top: -20">

    <img src="file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lukasz/My%20Documents/My%20Pictures/Game/characters/elf_ranger.gif" style="border: 0px; width: 32px; height: 28px" width="32" height="28" />

</p>
U mnie działa 8)
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.05.2024 - 18:59