Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> php+javascript
psmoczynski
post 16.05.2004, 14:14:52
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 19
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2004
Skąd: warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Da się przekazywać wartości zmiennych między javascriptem a php questionmark.gif

czyli mam zmienną i = 1 w javascript a chcę ją przekazać do php, w drugą stronę to łatwo ale tak nie umiem


--------------------
SMOK
Go to the top of the page
+Quote Post
czachor
post 16.05.2004, 14:21:31
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 888
Pomógł: 40
Dołączył: 16.12.2003
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


[xml:1:b58db8d2d1]<script type="text/javascript">
i = 1;
window.location="index.php?zmienna="+i;
</script>[/xml:1:b58db8d2d1]


--------------------
how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free
Go to the top of the page
+Quote Post
Paul
post 16.05.2004, 14:28:08
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 636
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


da sie... na wiele sposobow:

:arrow: jako zmienna get przy window.location

:arrow: mozesz zapisac sobie ta zmienna w polu hidden i potem odebrac przez $_POST w php..

:arrow: mozesz otwierac strony z roznymi zmiennymi get tworzonymi w js w niewidzialnej ramce

:arrow: mozesz przekazac jakas zmienna w postaci zmiennej get tworzac src obiektu Image
Go to the top of the page
+Quote Post
psmoczynski
post 16.05.2004, 14:35:15
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 19
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2004
Skąd: warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


najbardziej interesuje mnie możliwość 2
muszę wywołać posta, i przekazać zmienną

napisałem tak jak mówisz (document.write .. i pole hidden) a później post
ale jakoś nie chce działać

[xml:1:f865f1aa6b]
<script type="text/javascript">
function a(){
if(confirm("Czy na pewno chcesz pobrać test??"))
{
document.write('<input type="hidden" name="test" value="1" />');
document.f.submit();
}}
</script>
[/xml:1:f865f1aa6b][/code][/xml]


--------------------
SMOK
Go to the top of the page
+Quote Post
Paul
post 16.05.2004, 15:40:03
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 636
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no troche inaczej:

musisz miec wczesniej utworzone pole czyli

[xml:1:a1c024f903]<form name="fm"><input type="hidden" name="js2php"></form>[/xml:1:a1c024f903]
a w js wypelniasz to pole w taki sposob:
Kod
document.fm.js2php.value = twoja_zmienna_w_js;
Go to the top of the page
+Quote Post
rzseattle
post 17.05.2004, 00:01:56
Post #6





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 554
Pomógł: 0
Dołączył: 4.04.2002
Skąd: Tychy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przeniesione z forum php


--------------------
"Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.09.2019 - 05:53