Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> PHPbb skrocenie forum/topic title
koryx
post 14.12.2014, 22:44:57
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Modyfikuje styl dla forum phpbb. Wchodząc do jakiegokolwiek forum/tematu wyświetlany jest jego tytuł. Chciałbym go tak zmodyfikować aby nigdy nie był dłuższy niż określona ilość znaków i na końcu żeby dodawał 3 kropki. Postanowiłem użyć funkcji:
  1. function krotki($temat)
  2. {
  3. $dlugosc = strlen($temat);
  4. if($dlugosc > 15){
  5. $dlugosc = $dlugosc - 15;
  6. $skrocony = substr($temat, 0, -$dlugosc);
  7. $nowy_temat= $skrocony."...";
  8. return $nowy_temat;
  9. }
  10. else { return $temat; }
  11. }

w odpowiednim pliku dokonałem modyfikacji:
  1. krotki("{TOPIC_TITLE}");

Powyższe rozwiązanie nie działa z bardzo prostej przyczyny, pliki stylu forum są z rozszerzeniem html a nie php więc skryptów nie wykonuje. Czy jest jakaś wbudowana w phpbb funkcja, która robi coś takiego? Można to jakoś inaczej zrobic? Może jakoś w javascript?
Go to the top of the page
+Quote Post
rad11
post 16.12.2014, 14:59:56
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 211
Pomógł: 165
Dołączył: 7.10.2012
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przerob sobie na wlasne potrzeby:

http://jsfiddle.net/42q98qrj/9/

Ten post edytował rad11 16.12.2014, 15:16:17
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.09.2018 - 21:19