![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, mam problem z wyświetleniem zdjęcia za pomocą lightbox, mianowicie przekazuje przez XAJAX link:
W sekcji HEAD mam umieszczone:
Link do zdjęcia przekazuje się poprawnie, lecz po kliknięciu zamiast wyświetlać sie poprzez lightbox, po prostu uruchamia sie w przeglądarce. Chciałbym także nadmienić że przekazuje to przez Smarty, ale to chyba nie ma w tym przypadku znaczenia. Będę wdzięczny za wszelaką pomoc przy usunięciu problemu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:/ Tak to jest właśnie z technologiami openSourcowymi nie wszystkie mają do końca dobrą dokumentację :/ i to wkurza. Aby sobie poradzić z problemem który macie wystarczy dodać do twojej funkcji wywołanie
$obj->addScriptCall
A oprócz tego warto zapoznać się z tymi metodami: xajaxResponse addAlert addAppend addAssign addClear addConfirmCommands addCreate addCreateInput addEvent addHandler addIncludeScript addInsert addInsertAfter addInsertInput addInsertInputAfter addPrepend addRedirect addRemove addRemoveHandler addReplace addScript addScriptCall getXML loadXML outputEntitiesOff outputEntitiesOn setCharEncoding xajaxResponse zakładam że interesują was najbardziej te: addIncludeScript - dodaje skrypt w JS który ma sie wykonać zasada dodawania jest taka $obj->addIncludeScript("mojefunkcje.js"); addScript - pozwala na wpisanie własnego skryptu do otrzymywanego pytania (nie wiem jak to nazwać :/ jest już prawie 2 i szare komórki idą spać) $obj->addScript("var x = prompt('Podaj jakiś tekst');"); addScriptCall - wywołuje funkjcę zawartą w zwracanej odpowiedzi. $obj->addScriptCall("mojaFunkcja", "argument1", "argument2"); Jak będę miał kiedyś czas to opiszę wszystkie metody zawarte w klasie xajax i funkcje. może się komuś przyda. Ten post edytował yaotzin 3.05.2007, 00:53:22 -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak będę miał kiedyś czas to opiszę wszystkie metody zawarte w klasie xajax i funkcje. może się komuś przyda. a jeśli używam advajaxa? da sie to zrobić? EDT: Właściwie to bez żadnego problemu rozwiązałem tą kwestie u siebie, przeczytałem wcześniejsze posty (nie za wiele mi mówiły), ale zrobiłem coś takiego:
dopisałem linie, która jest pogrubiona i w tym momęcie wszystko fajnie działa ![]() Ten post edytował chomiczek 3.05.2007, 20:11:07 -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 03:46 |