![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
po "", czy '' - skrypt robi niepotrzebne <br /> (raczej: "\n\r"), podczas gdy tych znakow nie ma, wszystko dziala normalnie
jak to usunac?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem pytania. Stosujesz funkcję nl2br i się dziwisz, że masz br/
W ogóle funkcja jak dla mnie jest zagmatwana, ale ja tam ekspertem nie jestem. Co ona (ta funkcja) ma w ogóle robić, i co Ty chcesz osiągnąć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
trzeba pewnie usunac nl2br, bo to ono to powoduje; \n robi <br /> po tym (innej opcji nie widze);
tylko jak to zrobic, aby osiagnac to samo przy wyrzuceniu: nl2br i str_replace? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal nie wiem, CO CHCESZ osiągnąć (opisz to dokładniej). Mimo tego, proponuję wykonać w miejscu instrukcji "echo nl2br(trimBR($text))" - instrukcje:
1. echo $text 2. echo nl2br(trimBR($text, 0, 0)) 3. echo nl2br(trimBR($text, 1, 0)) |
|
|
![]()
|
|
funkcja usuwa zbedne entery, czyli np. kto zrobi
to bedzie wygladac
i ona spelnia swoja funkcje, dla tesktu (kazdego), jednak problem pojawia sie, gdy w tekscie pojawia sie znaki: "" oraz '', bo jak widzisz jest tak:
a wynik jest dzialania jest taki: trzeba wyeliminowac nl2br() i str_replace, aby dzialala ona poprawnie, jednak jak usunac <br /> z wyniku koncowego? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:28 |