![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
ucze sie programowac obiektowo poznalem skladnie ale chyba najlepiej uczy sie na przykladach.Chcialbym zobaczyc jak wyglada profesjonalnie napisana strona (moze byc strona glowna) jakiegos serwisu ,aby zobaczyc jak jest to rozplanowane i wykonane "logistycznie"(laczenie OOP z html,czy wszystkie classy wczytywane sa w osobnym pliku itd.)Czy bylby ktos tak mily i wkleil taki kod? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Jeśli chcesz się uczyć OOP oraz połączyć to z dodatkowymi plusami to zapoznaj się z jakimś frameworkiem php. Ze swej strony proponuję Kohana ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w necie masz masę kodów napisanych obiektowo. Sobie sciągnij i potestuj.
Poszukaj chociażby cmsów napisanych w ZF czy Symfony. ps: póki co nie pisz w tym dziale. przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja zapytam trochę inaczej, czy presta shop jest dobrym przykładem OOP?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 2 Dołączył: 21.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co się orientuje to joomla jest "obiektowym" cms-em. Sam muszę do niej zaglądnąć bo również lubię metodę "zobaczyć stronę i na tej podstawie stworzyć własny kod". Jakoś mało widziałem przykładów gotowych stron w obiektowym php, a nauka frameworka jak dla mnie jest za wcześnie - najpierw trzeba zrozumieć zasady programowania obiektowego.
-------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 02:54 |