![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Czy ktos moze podpowiedziec jak uzyskac taki efekt: formularz HTML taki aby: - pole input mialo tlo obrazkowe; - klawisz submit graficzny; - taki sam wyglad w IE i FF; Na stronce http://www.giorgiow.studiogif.com/test.html staram sie uzyskac cos takiego ale mam klopoty bo albo cos mi ucieka albo sie rozchodzi; No i jak wyglada ok w FF to sypie sie w IE lub odwrotnie. chce uzyskac efekt jak na stronie: http://www.cityoflondon.gov.uk/Corporation.../london_map.htm czy ktos moze podpowiedziec gdzie robie blad ? Oczywiscie moge wszystko zapakowac w <table> i bedzie wygladalo tak jak chce ale wiadomo ze to nie jest rozwiazanie pozdrawiam Grzesiek Ten post edytował elmozaur 25.05.2010, 10:46:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie moge wszystko zapakowac w <table> i bedzie wygladalo tak jak chce ale wiadomo ze to nie jest rozwiazanie dlaczego? jeżeli będzie to jedna prosta tabelka i poprawnie działająca na wszystkich przeglądarkach to napisz mi sensowny argument czemu nie jest to rozwiązanie, oprócz jakiegoś tekstu typu: tabelki są archaicznym przeżytkiem XX wieku poza tym jak chcesz taki sam efekt to w czym problem wejść na stronę i podejrzeć kod źródłowy? Ten post edytował tehaha 25.05.2010, 11:28:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie przegladalem i cos mi nie wychodzi - dlatego pytam.
jedynie co (chyba) mi sie nie zgadza to wysokosc i szerokosc plikow graficznych a tak poza tym mam to samo Co do tabelek to masz racje czasem to jedyne sluszne rozwiazanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę
i html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie przegladalem i cos mi nie wychodzi - dlatego pytam. jedynie co (chyba) mi sie nie zgadza to wysokosc i szerokosc plikow graficznych a tak poza tym mam to samo Co do tabelek to masz racje czasem to jedyne sluszne rozwiazanie. Raczysz kpić, prawda? @autor: Co konkretnie chcesz osiągnąć? (pod FF Twój przykład też się sypie...) -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Raczysz kpić, prawda? @autor: Co konkretnie chcesz osiągnąć? (pod FF Twój przykład też się sypie...) dlaczego kpić ? Zadalem konkretne pytanie. Chcialem aby input mial tlo w formacie jpg lub png a klawisz submit byl jpgiem. Problem niby prosty ale w realizacji trudniejszy. Bo okazuje sie ze po wczytaniu background-image dla inputa i submita lekko rozsowaja sie w pionie. Jak dobrze ustawie w pionie tla to text w inpucie text ucieka do gory. Na chwile obecna udalo mi sie zrobic tak, ze w FF mam ok ale IE rozsypuje wyglad. Nie dosc ze klawisz zeskakuje do nowej lini to jak w inpucie wpisuje duzo znakow to tlo zsowa sie w lewo. http://www.giorgiow.studiogif.com/test.html moze ktos podpowie jak zmusic IE dowspolpracy? Ten post edytował elmozaur 25.05.2010, 20:18:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego kpić ? Zadalem konkretne pytanie. Chcialem aby input mial tlo w formacie jpg lub png a klawisz submit byl jpgiem. Problem niby prosty ale w realizacji trudniejszy. Bo okazuje sie ze po wczytaniu background-image dla inputa i submita lekko rozsowaja sie w pionie. Jak dobrze ustawie w pionie tla to text w inpucie text ucieka do gory. Na chwile obecna udalo mi sie zrobic tak, ze w FF mam ok ale IE rozsypuje wyglad. Nie dosc ze klawisz zeskakuje do nowej lini to jak w inpucie wpisuje duzo znakow to tlo zsowa sie w lewo. http://www.giorgiow.studiogif.com/test.html moze ktos podpowie jak zmusic IE dowspolpracy? Przepraszam, źle Cię zacytowałem. No offence. Chodziło mi konkretnie o fragment dotyczący tabel. Nigdy nie są lepszym rozwiązaniem, służą tylko i wyłącznie do danych tabelarycznych. Co do problemu... Sam sobie go stworzyłeś... Nadaj form wymiary oraz position:relativel;. Ustal szerokość inputa na 100% szerokości formularza a przycisk pozycjonuj...absolutnie względem formularza. Będzie działać na milion procent. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Co do problemu... Sam sobie go stworzyłeś... Nadaj form wymiary oraz position:relativel;. Ustal szerokość inputa na 100% szerokości formularza a przycisk pozycjonuj...absolutnie względem formularza. Będzie działać na milion procent. GENIALNIE ![]() spozycjonowane super pozostal tylko 1 problem z IE: jak wpisze wiecej znakow niz szerokosc inputa to tlo ucieka w lewo. Czy jest na to jakis fix? (repeat-x dla graficznego tla odpada) zrobilem tak ze pod inputa dalem diva. Nastepnie dla diva background-image a dla inputa color:transparent i dziala bardzo ok!!! Raz jeszcze dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GENIALNIE ![]() spozycjonowane super pozostal tylko 1 problem z IE: jak wpisze wiecej znakow niz szerokosc inputa to tlo ucieka w lewo. Czy jest na to jakis fix? (repeat-x dla graficznego tla odpada) zrobilem tak ze pod inputa dalem diva. Nastepnie dla diva background-image a dla inputa color:transparent i dziala bardzo ok!!! Raz jeszcze dzieki za pomoc Mógłbyś podać przykładowy kod jak to wszystko u Ciebie już w końcowym efekcie wygląda? Gdyż mam podobny problem z paskiem wyszukiwarki i już brak sił na użeranie się z tym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 01:08 |