![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam taka prosbe, czy ktos moglby mi napisac kod do pliku .htaccess, ktory robi nastepujace rzeczy: 1. Jesli adres IP jest inny niz moj (wpisany w pliku), to przekierowuje tego kogos do pliku np. gosc.html i obojetnie jaki adres wpisze, zawsze bedzie przekierowywany na ta strone, np. moja domena to abc.pl, to nawet jak on wpisze abc.pl/images/abc.jpg to i tak zobaczy strone gosc.html 2. Jesli IP jest moim adresem ip, to moge przegladac kazda strone/podstrone, wchodzic do katalogow etc.. Z htaccess'em mialem malo do czynienia, potrafie tylko ustawiac haslo, badz blokowac dostep, ale tego o co was prosze nie potrafie :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://magiczne.seoisem.pl/poskramiamy-hta...ia-i-nie-tylko/
Na samym dole. Czyli:
Zamiast zer Twoje IP oczywiście. Zmień tylko na przekierowanie i si. Ten post edytował Kszyhuu 28.10.2009, 17:32:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://magiczne.seoisem.pl/poskramiamy-hta...ia-i-nie-tylko/ Na samym dole. Czyli:
Zamiast zer Twoje IP oczywiście. Zmień tylko na przekierowanie i si. Bylem na tej stronie juz wczesniej ,to nie jest tak ze nie szukalem tylko zaraz tu. Ale to co mowisz jest do zabezpieczania hasle, a to potrafie. Ten ostatni kod to nic innego jak dodanie swojego ip zeby nie trzeba bylo sie logowac na wlasnej stronie. Nie o to mi chodzi, przeczytaj o co prosze. EDIT: Ok to zadziala, tylko ze obcego przekieruje na strone 401.shtml czyli autorization reg... a mi chodzi zeby go 147 przekierowalo na konkretny plik html php etc... OK zobrazuje o co mi chodzi kodem php i prosze o przetlumaczenie tego na htaccess ![]() <? if($_SERVER[‘REMOTE_ADDR’] != "moje ip") { header("Location: obcy.html"); } ?> moze tak bedzie latwiej zrozumiec o co mi chodzi ![]() Ten post edytował cros 28.10.2009, 17:45:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok to zadziala, tylko ze obcego przekieruje na strone 401.shtml czyli autorization reg... a mi chodzi zeby go 147 przekierowalo na konkretny plik html php etc... OK zobrazuje o co mi chodzi kodem php i prosze o przetlumaczenie tego na htaccess ![]() <? if($_SERVER[‘REMOTE_ADDR’] != "moje ip") { header("Location: obcy.html"); } ?> moze tak bedzie latwiej zrozumiec o co mi chodzi ![]() Hmm, a nie byłoby łatwiej po prostu zamienić strony z errorem 401 na inną? Tzn w .htaccess dodać linijkę:
Wtedy miałbyś:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:38 |