![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem:
otoz czytam dane z pliku csv, a pozniej chcialbym te dane wstawic do formularza, jednak mam problem z tablica dwuwymiarowa w value e ten sposob pobieram dane: Kod $row = 0; $handle = fopen($nazwa, "r"); $tab; while (($data[$row] = fgetcsv($handle, 1000, ";")) !== FALSE) { $row++; } fclose($handle); tutaj wlasnie mam problem, poniewaz nie wiem jak wstawic wartosc ktora ma $data[0][$i] w value Kod function displayForm($label=array(),$data=array()) { echo "<form method = 'post' action = 'trzy.php'>"; $range=count($label); for ($i=0;$i<$range;$i++) { $aa=$data[0][$i]; echo "<input type='text' name='$i' value=".$data[0][$i].">"; echo " $label[$i]<br/>"; } echo "<br/><br/>"; echo "<input type='submit' value='insert'>"; echo "</form>"; } drukuje taki blad: Kod Notice: Uninitialized string offset: 0 in D:\Program Files\wamp\www\zajecia\prace\1\function.inc on line 16 i linia 16: Kod echo "<input type='text' name='$i' value=".$data[0][$i].">"; za pomoc dziekuje ![]() Ten post edytował lelun 11.06.2009, 18:37:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
print_r na tablice, bo ja to czarodziejem nie jestem i nie wiem jak wyglada.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r na tablice:
Kod Array ( [0] => Array ( [0] => Cezary [1] => Kowalski [2] => 07-400 [3] => 25-sty-2008 ) [1] => Array ( [0] => Przemek [1] => Nowicki [2] => 44-666 [3] => 11-cze-2005 ) [2] => ) przez przypadek zorbilem dwa tematy- przepraszam. Ten post edytował lelun 11.06.2009, 18:40:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
echo "<input type='text' name='$i' value='$data[0][$i]' >";
może tak, kurde nie mam pojecia co to za notice..., ale mimo iż jest notice to i tak kod powinien się wygenerować, sprawdzałeś zródło? -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
|
|
![]()
|
|
Kod echo "<input type='text' name='$i' value='$data[0][$i]' >"; ![]() z tym kodem cos takiego wyswietla, a chcialbym zeby w peirwszym wyswietlilo Cezary, drugim Kowalski itd |
|
|
![]()
|
|
echo '<input type="text" name="'.$i.'" value="'.$data[0][$i].'" >';
nie wiem ja dziś nie myśle ![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
|
|
![]()
|
|
jednak nie przesylalem tablicy yhhh,cos z funkcjami musialem zamotac.
pozdrawiam. dziekuje za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:30 |