![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
$password = mysql_query('SELECT * FROM tabela WHERE haslo="$haslo"');
if (mysql_num_rows($password) == 1) { if ($newpassword != $newpassword2) { echo 'Podane hasla nie zgadzaja sie'; } else { $newpassword = md5(md5($newpassword)); $q = "UPDATE users (user_haslo, user_mail, user_gg) VALUES ('$newpassword' , '$newmail' , '$newgg') WHERE user'$username' "; // zapisywanie rekordu do bazy if (@mysql_query ($q)) { echo " Dane zaktualizowane "; } else { echo " Popełniłes błąd "; } } } else { echo "Zle haslo"; } Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/Dizzy/domains/xxx.xxx.pl/public_html/strony/konto.php on line 89 Zle haslo Czy mógłby mi ktos pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nadal niedziała... wyświetla mi:
Złe hasło |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a hasło przesyłasz postem, getem??
Może najpierw do zmiennej haslo przypisz wartość z np $_POST['haslo'] ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że z hasła dwa razy robisz sumę przez MD5, ale ...
...przy samym zapytaniu już nie
Moim zdaniem to nie dziwne, że wyświetla Ci złe hasło skoro ono się nie będzie zgadzało bo ciąg ( zdaje się 32bajtowy ) nie będzie równy np hasłu 'pietruszka'. Dlatego powinno to chyba raczej wyglądać:
Może że hasło już przed wysłaniem formularza jest kodowane. Do tego, oczywiście jeśli dodatkowo weźmiesz pod uwagę post od robos85 to zapytanie powinno wyglądać:
|
|
|
![]()
|
|
Oto mój skrypt:
Czy mógby ktoś mi to zrobić aby działało ;>? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz źle
Dokładniej tutaj: WHERE user'$username' ";, powinno być WHERE user = '$username' zapomniałeś o = ![]() Powinno być
Ten post edytował b4x 17.09.2008, 15:27:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To i tak nicnieda :-/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pokaż jak w tej chwili wygląda Twój skrypt pobierania z bazy, rozpatrzy się to jeszcze raz co jest nie tak, bo nie wiem czy wszystkie poprawki wprowadziłeś do swojego skryptu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:14 |