![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam prosty problem, lecz w sieci jak i na tym forum większość rozwiązań działa błędnie lub wcale. Problem polega na tym aby lewa kolumna automatycznie rozszerzała się do wysokości kolumny treści. Poniżej załączyłem obrazek, jak wygląda źle, a jak ma wyglądać. ![]() Oto wypociny moje: PLIK CSS:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, działa niby. Ale jak przeniosę na swoją stronę dalej to samo oto mój kod:
Kod <div id="top"><div id="tresc"><div class="colLeft"> ydhgfgh </div></div> <div id="menu"><div class="colRight"> <b>menu</b><br/><br/>fff<br/>grtfb<br/>Zfdbv<br/>Ufdfvb<br/> </div></div></div> CSS: Kod .colLeft{
z-index:1; position: relative; width:690px; background-color:#fff; min-height: 1px; height: auto !important; height: 1px; padding:5px; } .colRight{ z-index:2; position: relative; width:240px; background-color:#ccc; padding:5px; } #top {width: 950px; margin:auto; } #menu {width: 240px; float: right; background-color: #ccc;} #tresc {width: 690px; float: left; background-color: #fff;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może daj sobie tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Dzięki dobrze działa ale jestem ciekaw jak z tym problemem radzą sobie "poważne strony" na pewno takich numerów nie robią, może jest na to normalnie rozwiązanie.
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem jak to robią ale pewnie tak bo jest to prosty i skuteczny sposób... nie ma jakiegoś innego css dla "poważnych stron".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Dzięki dobrze działa ale jestem ciekaw jak z tym problemem radzą sobie "poważne strony" na pewno takich numerów nie robią, może jest na to normalnie rozwiązanie. Byłoby wiele normalnych rozwiązań, gdyby nie IE. Idealne rozwiązanie, to zastosowanie display: table-cell. A dla IE trzeba kombinować. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:36 |