![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam formularz ktory jest walidowany. Gdy klikne "wyślij" i jest jakis blad formularz pokazuje ten blad i wszystko jest ok ale tez mam pole wyboru (list rozwijalna) które się resetuje i nie zapamietuje wyboru użytkownika - inne pola są ok - poprostu nie wiem jak to zrobic tutaj bo przypisanie value nie dziala. Ma ktos jakis pomysl ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj <option value='kot'>kot</option> itd.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w kodzie php jest skrypt który by to przetwarzał?
-------------------- Pomogłem? - kliknij na pomógł :)
Nie pomofłem? - kliknij na pomógł :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witaj!!!
a co ze skryptem obsługującym ten formularz ?; każdą z opcji wybranych pzrekazujesz jako zmienną typu POST do skryptu Pozdr, |
|
|
![]()
|
|
walidacja odbywa się poprzez php. nie chce calego formularza wklejac bo jest dosc byczy. chodzi mi tylko o to ze gdy w pozostalych polach zeby dane sie nie resetowaly wystarczy wpisac value"'.$pole.'" ale nie wiem jak to zrobic z selectem.
przypisalem do pol
no ale teraz musi gdzies zapamietywac te wartości i pewnie coś trzeba dopisac do selecta zeby to rozpoznawal no i wlasnie nie wiem co ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chodzi mi tylko o to ze gdy w pozostalych polach zeby dane sie nie resetowaly wystarczy wpisac value"'.$pole.'" ale nie wiem jak to zrobic z selectem. ![]() -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
no to pisz od razu, że gotowiec potrzebny...
![]() i już. EDIT: Literówka (a nawet dwie... ) ![]() Ten post edytował nevt 17.03.2008, 13:32:52 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze popraw Kolego "literóweczkę"... i pewnie będzie działało
![]() Pozdr, |
|
|
![]()
|
|
nevt -> ehh tak bezpośrednio odrazu, ze niby gotowca
![]() w życiu bym na to sam nie wpadl ![]() ja tam nie widze zadnej literowki(ek) - w kadym bądź razie dziala super ![]() btw. mozecie napisac o jakie literówki chodzi (tym bardziej mnie to dziwi, że jakies sa bo działa)? wielkie dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam identyczny problem jak kolega, moje pole select: Kod <select name="op" > <option value="wy" selected="selected">Wybierz ...</option> <option value="p" >opcja 1</option> <option value="ks" >opcja 2</option> <option value="bz" >opcja 3</option> <option value="kk" >opcja 4</option> <option value="wko" >opcja 5</option> <option value="pn" >opcja 6</option> </select> Próbowałem zrobić to tak jak zrobił nevt, ale nie działa. Mógł by ktoś pomóc? Ten post edytował qwasd 24.02.2009, 21:28:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 09:47 |