![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam takie pytanie związane z poniższym kodem, który służy do wyświetlania miniaturek obrazków w 4 kolumnach.
Wyświetlane są prawidłowo lecz pojawia się jeden błąd: Notice: Undefined variable: i in ... line 132 Ta linia dotyczy $i++; Dlatego co należało by w tym przypadku zrobić. Pracuje to na PHP 5
ewentualnie znalazłem inny przykład ale korzysta on z pliku txt w którym wpisane są nazwy obrazków, czy można byłoby go przerobić aby korzystał z bazy danych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również wcześniej próbowałem z wpisaniem $i; i wyświetlał mi nadal błąd. Natomiast spróbowałem, nie wiem czy to prawidłowo ale błąd nie pojawia się jak $i przypiszę wartość pustą $i =''; czyli tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jest prawidłowo ponieważ błąd mówi o tym, że nie została zdefiniowana zmienna $i więc nie możesz jej postinkrementować w pętli.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:49 |