![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 4 Dołączył: 14.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym ładować obrazki do widoku oraz arkusze styli. Wymyśliłem to sobie tak, ale nie wiem czy to jest poprawna konwencja. W katalogu application/views utworzyłem folder images i style (jest to odpowiednie miejsce ?) w folderze style utworzyłem plik style.css, a następnie w pliku widoku dodałem
ogólnie to działa, ale czy jest to poprawnie zrobione ? nastepnie mam w kodzie css taki kod
i jak teraz wczytać poprawnie obrazek ? jak ustawić poprawnie ścieżkę ? Ten post edytował pabito 24.05.2013, 15:24:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie rzecz biorąc, to folder ze stylami i obrazkami nie powinien się w ogóle znajdować w folderze application. Powinien się znajdować w tym samym folderze w którym znajduje się folder application, czyli w folderze głównym.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam folderu Public w którym są style i obrazki. Struktura wygląda mniej więcej tak :
- system - application - public + images #background-top.jpg + css #style.css - index.php Wtedy link do css w php wygląda w ten sposób: Natomiast sam css:
Taki sposób jest przydatny szczególnie gdy używasz .htaccess, udostępniając folder views w application skrypt nieco traci na bezpieczeństwie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 17:02 |