![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w bazie w tabeli 10 kolumn. Kiedy ktoś chce coś zmienić dodaje nowy wiersz który zawiera jego propozycję. Znajduję takie pozycję poprzez ich nazwę bo właśnie one się powtarzają. Nastepnie wyświetlam to co jest w bazie oraz to co jest propozycją. I teraz pytanie jak zrobic abym po zatwierdzeniu miał zaktualizowaną te daną a propozycja aby mi się usunęła?
Z bazy wyświetlam to w ten sposób:
Cały problem polaga na tym, że nie wiem który wiersz jest tą propozycją uzytkownika, więc nie mogę tego dopisać to linka, a poza tym przy instrukcji UPDATE muszę mieć nazwę kolumny tej pozycji. No i jeszcze jest problem jak po zatwierdzeniu usunąć to co było propozycją, skoro moge mieć np. jeszcze 10 innych propozycji. A i jeszcze jedno: w wierszu który dodał uzytkownik są tylko dwa wpisy, to co on zaproponował oraz to czy artykuł został opublikowany. -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:29 |