![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem poniewaz mam skrypt do edytowania pliku . I chciałbym żeby na końcu każdej linijki dawało taki kwadracik linuxa (czyli nowa linijka , linuxa) bo chcę żeby było przystosowane do linuxa. Dałem takie coś: $dane = str_replace("\n","tutajtenkwadrat\n", $dane); I daje na koncu linijki po 3 kwadraty , co zrobic zeby jeden kwadrat był? O to cały skrypt: Kod <meta name="test - blabla" http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
<?php $pole1 = trim($_POST['pole1']); $pole2 = trim($_POST['pole2']); if(empty($pole1) and empty($pole2)) { // prosty formularz zawierający dwa pola $fd = fopen("test/config.ini", "r"); $czytaj_ini = fread($fd, filesize("test/config.ini")); echo "<form action=\"\" method=\"post\"> <textarea name=\"pole2\" style=\"width: 500px; height: 500px;\">$czytaj_ini </textarea><br /> <input type=\"submit\" value=\"Zapisz\" /> </form>"; } else { // dane pochodzące z formularza $dane = $pole1."".$pole2.""; $dane = str_replace("\n"," \n", $dane); // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "test/config.ini"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "w"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamknięcie pliku fclose($fp); echo "Dane zostały zapisane!<br />"; echo "<a href=\"panel.php?id=zobacz_mape\">Zobacz config</a>"; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:24 |