![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Zaczynam przygoda z AJAXEM a konkretnie mintAjaxem, i mam pewien problem.
Postanowilem sobie zrobic walidacje wybranych pol w formularzu. Uzylem onChange, czyli gdy uzytkownik wpisze cos, a bedzie to zle to wyswietli sie blad nad formuarzem w divie. js
html (jeszcze ze smartami)
Niestety nie mam teraz dostepu do pliku php, ale jest on na 100%, bo bez ajaxa dzialal jak nalezy. Sprawdza na zasadzie if(cos tam zle) echo blad. A wogole caly problem tkwi w tym, ze czy wypelnie pole email czy nie, to zawsze gdy zejde nizej i wypelnie hasla i zgadzaja sie ze soba to w divie od bledow z hasel wyskakuje moj blad: "Nie podano emaila" (sprawdza na zasadzie if(!isset($_POST['email'])) echo Nie podano emaila), chodz ten blad nie ma nic wspolnego z haslami (tak samo jest jak podam inne pola). W js przesylam tylko pole, wiec na moj chlopski rozum w skrypcie php powinno sie wykonac to gdzie jest $_POST['...'], a wiec skad tam inne pole. Jak na moje oko to wina js. Jesli tak, to jak go zmodyfikowac, zeby sprawdzal tylko w php gdzie jest bezposrednie odwolanie do danego pola. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:27 |