|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Nie wiedziałem jak sformułować tytuł tematu i do tego gdzie nadawałby się temat, dlatego proszę o wybaczenie jak jest źle w złym miejscu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Żadko się tu udzielam, w sumie tylko jak naprawdę potrzebuje pomocy, no i nadszedł moment ... Dobra koniec OT ;p Na początek zasada działania docelowego systemu ... System z bazą znajduje się na dedykowanym serwerze i działa na zasadzie WWW. Kilku operatorów przyjmuje zgłoszenia telefonicznie i zapisuje je w systemie, oczywiście poprzez "przyjazny" i funkcjonalny panel. Do tego każdy z nich musi widzieć wprowadzane zmiany (bez odświerzania strony!). O co dokładnie mi chodzi? Do tej pory używałem jedynie PHP + MySql + JS (w małym stopniu). Nie miałem okazji posiedzieć nad takimi rozwiązaniami jak AJAX, FLEX czy wogóle poszukać jakichś innych, a że wielu z was korzysta z tych narzędzi na codzień to wierze że coś doradzicie. W starej wersji systemu odświerzanie odbywa się prostym refreshem htmla i strona niepotrzebnie się przeładowywuje, pobierając na nowo całą bazę, która de facto jest potężna. Chodzi głównie o zastosowanie nowszego rozwiązania, które zmniejszyłoby między innymi pożeranie pamięci ale i może usprawniło funkcjonalność systemu. No i właśnie wodzące pytanie ... Jakie języki czy systemy byście polecili do takiego systemu zgłoszeń? Jeśli będą jakieś pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam |
|
|
|
Nosfi Pytanie o najodpowiedniejszy język/system 18.07.2008, 15:48:11
zimi Java, C#, PHP z dodatkiem CLI
generalnie działając... 19.07.2008, 00:08:12
wlamywacz Działający w tle proces który sprawdza czy są nowe... 19.07.2008, 09:56:35
Nosfi Myślałem o C# ale nie miałem okazji sprawdzić czy ... 19.07.2008, 12:16:35
matix Szczerze powiedziawszy to ja bym skorzystał z Ruby... 19.07.2008, 13:43:05
kwiateusz ruby jak ruby php oferuje to samo, jes lizalezy Ci... 19.07.2008, 14:04:19 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 01:36 |