Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> PhpMyAdmin -->MySQL, Oracle?, Czy jest odpowiednik dla Oracle?
kosmos

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Jestem początkującym jeśli chodzi o Oracle. Do tej pory korzystałem z bazy MySql oraz PhpMyAdmin do jej zarządzania.
Chciałbym się dowiedzieć czy pod bazę Oracle jest odpowiednik MySql`owego PhpMyAdmin`a questionmark.gif
Bazę już zainstalowałem ... jest to konkretnie Oracle 11g. Odpalam ją poprzez stronkę https://kosmos-pc:1158/em/console/logon/logon Wpisuję login SYS oraz odpowiednie hasło, i ukazuje mi się masa zakładek itd. ( To nie to co PhpMyAdmin niestety albo stety ). do każdej zaglądałem, próbowałem utworzyć głupią tabele ale NIE WIEM gdzie i jak ;/

Problem z tym że nie mam póki co takich funduszy na książkę do nauki Oracle, dlatego też szukam już kilka dni podstaw w sieci do jej obsługi.

Czy jest w ogóle możliwość utworzenia tabeli w jakimś widoku tak jak to było w PhpMyAdmin questionmark.gif czy tylko poprzez SQL questionmark.gif

Bądźcie dobrzy i podajcie mi jakieś informacje jak się mogę za to wszystko zabrać bo chęci są i to wielkie a materiałów i kasy brak sadsmiley02.gif

Pewnie większość z Was mnie zbluzga smile.gif Ale taki to los początkujących z nowymi językami, systemami bądź bazami tak jak to w tym przypadku.

Pozdrawiam

Ten post edytował kosmos 14.07.2008, 16:01:39
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:08