![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkującym jeśli chodzi o Oracle. Do tej pory korzystałem z bazy MySql oraz PhpMyAdmin do jej zarządzania. Chciałbym się dowiedzieć czy pod bazę Oracle jest odpowiednik MySql`owego PhpMyAdmin`a ![]() Bazę już zainstalowałem ... jest to konkretnie Oracle 11g. Odpalam ją poprzez stronkę https://kosmos-pc:1158/em/console/logon/logon Wpisuję login SYS oraz odpowiednie hasło, i ukazuje mi się masa zakładek itd. ( To nie to co PhpMyAdmin niestety albo stety ). do każdej zaglądałem, próbowałem utworzyć głupią tabele ale NIE WIEM gdzie i jak ;/ Problem z tym że nie mam póki co takich funduszy na książkę do nauki Oracle, dlatego też szukam już kilka dni podstaw w sieci do jej obsługi. Czy jest w ogóle możliwość utworzenia tabeli w jakimś widoku tak jak to było w PhpMyAdmin ![]() ![]() Bądźcie dobrzy i podajcie mi jakieś informacje jak się mogę za to wszystko zabrać bo chęci są i to wielkie a materiałów i kasy brak ![]() Pewnie większość z Was mnie zbluzga ![]() Pozdrawiam Ten post edytował kosmos 14.07.2008, 16:01:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:08 |