Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML][CSS]Programowanie, proszę o porade...
Seta7

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałbym nauczyć się robić serwisy internetowe, ale mam na myśli większe projekty. Wiem że od czegoś trzeba zacząć, ale przynajmniej znacie mój cel. Uczyłem się wcześniej HTML'a ze strony http://www.kurshtml.boo.pl/. I teraz mam do was kilka pytań.
Aktualnie czytam książkę:

PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie trzecie
Autorzy: Luke Welling, Laura Thomson (jestem na 600 stronie)

I jak na razie tych skryptów, które są przedstawione w książce z głowy nie napisze, ale rozumiem o co w nich chodzi i spokojnie bym je zmodyfikował na potrzeby jakiejś strony. Tylko jak na razie są tam pojedyncze skrypty odpowiedzialne za odpowiednią rzecz, a nie doczytałem się tam jeszcze jak połączyć to w całość i co z wyglądem strony, szatą graficzną ?
Naprowadźcie mnie na dobrą drogę, czy znajomość HTML na poziomie kursu dostępnego w internecie mi wystarczy czy powinienem przeczytać jeszcze jakąś książkę poświęconą HTML ?

I jak to jest z CSS ? Z moich wiadomości wynika że jest on odpowiedzialny za wygląd witryny. Czy bezwzględnie muszę znać CSS, aby napisać serwis oparty na PHP I MySQL ?
Myślałem o przeczytaniu książki: CSS według Erica Meyera. Sztuka projektowania stron WWW - Eric A. Meyer

ps: Mam 15 lat więc wszystko chyba jeszcze przede mną, mam zamiar kiedyś skończyć PJWSTK.
Nie miałem się do kogo zwrócić z tymi pytaniami, a was uważam na "ekspertów' w tej dziedzinie,
więc proszę o jakieś porady i odpowiedzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował Seta7 6.07.2008, 10:36:18
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:55