![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem, na innych forach nie dali rady mi pomóc więc zgłaszam się do was. Mam skrypt który wypisuje 15 najnowszych newsów:
[php:1:fea2b57fb0]<?php if (eregi("block-newsy.php", $_SERVER['PHP_SELF'])) { Header("Location: index.php"); die(); } global $prefix, $db; $content = "<table width="100%" border="0">"; $sql = "SELECT sid, title, comments, counter FROM ".$prefix."_stories $querylang ORDER BY sid DESC LIMIT 0,20"; $result = $db->sql_query($sql); while ($row = $db->sql_fetchrow($result)) { $sid = $row['sid']; $title = $row[title]; $comtotal = $row[comments]; $counter = $row[counter]; $content .= "<tr><td align="left"><strong><big>·</big></strong> <a href="modules.php?name=News&file=article&sid=$sid">$title</a></td><td align="right"></td></tr>"; } $content .= "</table>"; </center>"; ?>[/php:1:fea2b57fb0] Teraz potrzebuje zrobić tak żeby newsy były wyświetlane z podziałem na dni i żeby te dni się zmieniały w zależności od czasu teraźniejszego, coś w tym stylu: Piątek ------------- Tytyłu newsa8 Tytyłu newsa7 Tytyłu newsa6 -------------- Czwartek --------------- Tytyłu newsa5 Tytyłu newsa4 --------------- Środa --------------- Tytyłu newsa3 Tytyłu newsa2 Tytyłu newsa1 Max ilość newsów wyświetlanych ma być równa 20. Tytuł newsa ma być linkiem do tego newsa. Nie wiem czy ten skrypt co napisałem coś pomoże..... Aha date w newsach mam w formacie "2003-10-25 20:09:26" - tak dokładnie jest w bazie mysql tylko w tym momencie godzina jest tu nie potrzebna. Jest kto kto potrafi pomóc mi w zbudowaniu tego skryptu ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:03 |