![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Panowie potrzebuje POMOCY ! Studiuje Turyst. i rekreacje, i zostal do zaliczenia mi ostatni przedmiot informa. Czy bylibyscie na tyle mili, aby pomoc mi rozwiazac zadanie, bo do mnie to jest czarna magia ![]() Ogólne założenia projektu Nazwa bazy danych „BazaprojektPiMa” Zbuduj bazę danych zawierającą co najmniej następujące tabele z danymi. Stosuj dokładnie wskazane nazewnictwo pól. Projektując tabele zadbaj o ograniczenie możliwości wprowadzania danych niedopuszczalnych za pomocą masek wprowadzania i reguł sprawdzania poprawności. Przykładowo nazwiska powinny być wprowadzane jedynie dużymi literami natomiast imiona w taki sposób, aby pierwsza litera była wielka pozostałe małe. Nie przewidujemy imion dwuczłonowych. Pola powinny mieć długości optymalnie dobrane, aby nie przechowywały nadmiaru pustych miejsc. Dla wpłat i wynagrodzenia użyj formatu walutowego „zł”. Pola identyfikator klienta, imprezy i pracownika ma składać się z pięciu lub czterech znaków np.: ID010 z regułą poprawności stanowiącą, że: „Identyfikator musi rozpoczynać się od ID”. Polom tym nadajemy klucz podstawowy. Dalsza czesc w pliku. http://prusball.wrzuta.pl/pliki/cX2uDHKQ1z/ Dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:38 |