![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić coś takiego jak mam w tym LINKU
Dałem na background kolor czarny i za pomocą opacity: 0.7; zmieniłem jego przezroczystość w FF i w Operze. Nie wiem czemu nie zadziałało -moz-opacity: 0.1; jest ignorowane. Problem jak wiadomo jest z IE w jaki sposób zrobić background-color:#000 żeby był przezroczyty?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) czy musze do tego użyć specjalnei png? Drugie pytanie jak zrobić żeby png działało jako background w IE bo pod ff i opere śmiga ładnie. Trzecie pytanie dlaczego w divie z czarnym tłem przezroczytsym również napis zrobił mi się przezroczysty mimo że napis jest w oddzielnym <p> kiedy ja chcę tylko samo tło przenikajace ale napis ma byc wyraźny? Czwarte pytanei dlaczego moja laska ma postrzępione brzegi mimo że zapisana jest w kolorze 24 botowym z przeplotem? Aha używam IE6 nie wiem jak to działa pod 7. Im więcej szukam na goglach tym głupszy jestem :| każdy pisze co innego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 15:25 |