Witam
Mam problem i pytanie
Chcę powiązać ze sobą dwa formularze ( formularz listy i kilka formularzy TextField )
Mam tabele Pacjent a w niej Kolumny: Nazwisko, Imię, Miejscowość.
Za pomocą listy chcę wybrac wiersz tabeli a następnie, kolumny tego wybranego wiersza (nazwisko, imie, miejscowość) przypisac do osobnych formularzy TextField
Czy jest to możliwe (IMG:
http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Meczę się z tym już drugi dzień i nie mogę znaleźć rozwiązania…
<?php
mysql_connect('***','***','***');
mysql_select_db('Przychodnia');
$query = "SELECT Nazwisko, Imie, Miejscowosc FROM Pacjent"
or die('Blad zapytania');
?>
<form action="sosna.php" method="GET" name="aaa"> <select name="lista" onChange="this.form.submit()"> <?php
$wynik = mysql_query($query);
while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {
echo "<option>".$r['Nazwisko']." ".$r['Imie']." ".$r['Miejscowosc']."
</option>"; //Formularz listy
}
?>
<?php
print ("
<input name='poletext' type='text' value=".$_GET['lista']." /> //Pobierana jest zawsze pierwsza wartosc z listy czyli " nazwisko"
<input name='poletext' type='text' value=".$_GET['lista']." /> //Co wpisac w value by pobralo z listy druga kolumne "imie"
<input name='poletext' type='text' value=".$_GET['lista']." /> //Co wpisac w value by pobralo z listy trzecia kolumne "Miejscowosc"
");
echo $_GET['lista']; //tablica GET - zawiera Nazwisko, Imie, Miejscowosc- Jak to rozdzielic do pozostalych formularzy?
$q = explode(' ', $_GET['lista']); // Funkcja explode nie zdaje egzaminu gdyz istnieje
// rekord "Jelenia Gora" ktora zostaje rozbita na dodatkowe
// dwa indeksy w tabeli
print("
<pre>\n". print_r($q, true) ."\n
</pre> <input name='textfield' type='text' value=".$q[0]." /> //nazwisko: np Kuleczka
<input name='textfield' type='text' value=".$q[1]." /> // imie: Franek
<input name='textfield' type='text' value=".$q[2]." /> //Miejscowosc: "Jelenia
<input name='textfield' type='text' value=".$q[3]." /> // Góra" - blad !
")
?>
?>